Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kλέων Γρηγοριάδης: “Είναι η ώρα όλοι οι πολίτες να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας”

Published

on

Του Κλέωνα Γρηγοριάδη από την Κυριακάτικη Kontranews

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που, σε τέσσερις μήνες, κλείνει δυο χρόνια διακυβέρνησης έδειξε απ’ την αρχή τους στόχους της. Ιδιωτικοποιήσεις σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου τομέα (Παιδεία, Υγεία κ.λπ.) κι όσο το δυνατόν γρηγορότερη εκπλήρωση όλων των ληστρικών συμβολαίων που είχε προεκλογικά υπογράψει με τους πέντε- έξι «θεσμικούς» παρασιτικούς ολιγάρχες της πατρίδας μας. Γνώριζε καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως το ξεπούλημα της χώρας στον ιδιωτικό τομέα που εκπροσωπούν αυτοί οι γνωστοί παρασιτικοί ολιγάρχες θα συναντούσε βαθμιαία την ολοένα και αυξανόμενη λαϊκή αντίδραση. Γι’ αυτό, πριν ακόμα αρχίσει το ξεπούλημα, ξεκίνησε τη διακυβέρνησή του με την εμπέδωση της καταστολής.

Χρησιμοποίησε την ίδια την πανδημία σαν ευκαιρία επέκτασης αυτής της καταστολής και τώρα πια ολόκληρη η χώρα παύει σιγά σιγά να μπορεί να ονομάζεται δημοκρατική χώρα.

Το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία καταργούσε το πανεπιστημιακό άσυλο. Σχεδόν ταυτοχρόνως άρχισε να επιτίθεται και να χτυπάει απρόκλητα αυτούς που η ίδια αποκαλεί μπαχαλάκηδες. Αμέσως μετά, ξεκίνησε να χτυπάει -και πάλι χωρίς κανένα λόγο- τους κατοίκους αλλά και όσους τύχαινε να περάσουν από την περιοχή των Εξαρχείων. Στη συνέχεια, επέκτεινε αυτή την αχρείαστη βία στρέφοντάς την -και πάλι απρόκλητα- κατά των μαθητών και των φοιτητών. Έπειτα άρχισε να χτυπάει βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να καταπατά τα συνταγματικά τους δικαιώματα (όπως είναι το να κινούνται ελεύθεροι στην επικράτεια).

Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε όλοι έκπληκτοι αυτή η αχρείαστη βία να στρέφεται εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, ακριβώς για να εμποδιστούν να κάνουν τη δουλειά τους, δημοσιοποιώντας την. Και τώρα, πριν μερικές μέρες, η φασιστική επέλαση της ακραίας βίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στράφηκε πια ανοιχτά κατά των απλών πολιτών και των παιδιών τους που έτυχε να βρίσκονται στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πιστεύω με μεγάλη πεποίθηση πως αυτή η βάρβαρη στοχοποίηση των ανθρώπων της γειτονιάς που χωρίς κανένα κομματικό πρόσημο και καμία πολιτική σκόπευση αντέδρασαν αυθόρμητα την προηγούμενη Κυριακή στην τυφλή βία που σάρωσε το δήμο τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστούν λίγες ώρες αργότερα από τις αστυνομικές δυνάμεις με ακόμα περισσότερη βία, αποτελεί το κομβικό σημείο της αρχής του τέλους της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος μας μετά την πτώση της χούντας των Συνταγματαρχών.

Είναι φανερό ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδυνατεί μέχρις ώρας να συνειδητοποιήσει ότι υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Αυτά τα εσκαμμένα άγραφα όρια που νιώθει βαθιά το συλλογικό υποσυνείδητο και τα οποία όποιος ηγεμόνας στη διάρκεια της ιστορίας τα καταπάτησε, είχε νομοτελειακά πάντα το τέλος που του άξιζε: πολιτική συντριβή και εξαφάνιση και κατοχύρωση μόνιμης θέσης στο αραχνιασμένο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Εκεί όπου φωλιάζουν όλοι οι ανάξιοι και επικίνδυνοι πολιτικοί από καταβολής κόσμου.

Advertisement

Αν τώρα αμέσως δεν αντιδράσει το υγιές κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας φραγμό στη σαφέστατη εκτροπή που επιχειρεί ο πρόεδρός της κατά της δημοκρατικής νομιμότητας, πολύ φοβάμαι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει μαζί του για συντροφιά στο χρονοντούλαπο και ολόκληρη την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί βεβαίως δεν πρόκειται να νιώσουν μοναξιά καθώς το μέρος βρίθει πολιτικών τους συγγενών που ήδη έχει καταδικάσει η ιστορία.

* Βουλευτής Βόρειου Τομέα Β’ Αθηνών του ΜέΡΑ25