Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Κορώνα – γράμματα” στην κυβέρνηση για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία στη χώρα!

Published

on

Δηλώσεις που μπερδεύουν την κοινωνία, τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό  έχουμε από αρμόδιους και μη για το πώς (δεν) πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, ακόμα και αυτά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν οριστεί ως απόλυτη προτεραιότητα από την ίδια την κυβέρνηση!

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, απάντησε πως προσωπική του άποψη είναι ότι δεν θα πρέπει να ανοίξει τίποτε στις 7/12, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου και της εστίασης.

«Η εκτίμησή μου είναι πως δεν ανοίξει τίποτα στις 7 του μηνός. Ούτε τα σχολεία. Μακάρι να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σύψας τόνισε πως τα κρούσματα παρουσιάζουν μία σημαντική μείωση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους διασωληνωμένους και γι’ αυτό, θεωρεί, πως πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα.

Νωρίς το πρωί η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, είχε βγει στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ και είχε πει ότι είναι καλύτερο να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο. Ελαφρά τη καρδιά η κυρία Παγώνη είπε ότι «είναι λίγες ημέρες» ως τις γιορτές των Χριστουγέννων, απαξιώνοντας έτσι άπλα τις ημέρες της διά ζώσης διδασκαλίας για εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Θυμίζουμε πως η κυρία Παγώνη είναι και αυτή που είπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήρε τη θεραπεία που έλαβε και ο Ντόναλντ Τραμπ και μετά το μάζευε.

Αργότερα η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είπε, στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν γιατί είναι απαραίτητο για τα παιδιά αλλά πρότεινε ότι το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής –«lockdown δύο ταχυτήτων» δηλαδή.

 

Λίγο μετά, στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ πάλι, βγήκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και είπε ότι σύστησε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα σχολεία να μείνουν κλειστά ως και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και ότι αυτό καλό είναι να ισχύσει για όλη τη χώρα, δηλαδή όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα όπου υπάρχει οξύ επιδημιολογικό πρόβλημα.

 

Advertisement

Ενώ αμέσως μετά, στο ίδιο κανάλι και στην ίδια εκπομπή μάλιστα («Αταίριαστοι»), βγήκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και είπε ότι «μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις είναι οριζόντιες, δεν είχαν κάποια γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης», ενώ τόνισε ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας –πράγμα αυτονόητο βέβαια καθώς υποτίθεται ότι τα σχολεία είναι κλειστά ως την Παρασκευή.

«Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», είπε, για να προσθέσει το γνωστό: ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί.