“Kραυγή αγωνίας” του Ε.Σ.Υ με SMS σε ιδιώτες γιατρούς στη Β.Ελλάδα! Τα “θολά” νερά του Β.Κικίλια και η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου

Για την κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία αλλά και την διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μίλησε σήμερα ο “εξαφανισμένος” υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Προκαλεί εντύπωση πως τα στατιστικά περί “θετικότητας στον ιό” τα πήρε από το Α.Π.Θ και ΟΧΙ από τον ΕΟΔΥ που έχει ολοκληρωμένη βάση δεδομένων…

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και την ενίσχυση της αντοχής του ΕΣΥ φέρνοντας ως πρώτο παράδειγμα την αύξηση των ΜΕΘ από τις 557 τον Ιούνιο του 2019 σε 1.082.

Είπε ευθέως ότι οι εντατικολόγοι τόσα χρόνια ζητάμε αύξηση ΜΕΘ και είναι η πρώτη φορά που αυτά που ζητάμε γίνονται.
«Αυτά που γίνονται δεν απλώς θετικά. Είναι άριστα» παρατήρησε.

Κανένας δεν αναμένει ΜΕΘ – Ή μήπως όχι – τι λέει το sms που εστάλη σε ιδιώτες γιατρούς και ποια η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου; 
«Κανένας συμπολίτης μας δεν περιμένει για κρεβάτι ΜΕΘ» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και υπογράμμισε ότι εκτός από τα μεγάλα νοσοκομεία, 225 κέντρα υγείας έχουν ριχθεί στη μάχη για τον έλεγχο της νόσου είπε ο υπουργός Υγείας. Ωστόσο, σοκ προκαλεί το ποσοστό θετικότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης στον κορωνοϊό, που σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ, έχει φθάσει στο 32%. Αυτό σημαίνει ότι πλέον πάνω από 3 στους 10 πολίτες στην περιοχή εκτιμάται ότι είναι θετικοί στον ιό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας παρουσίασε τους επαγγελματίες υγείας, τονίζοντας ότι το Σεπτέμβριο του 2019 απασχολούνταν 88.690 επαγγελματίες υγείας, ενώ το Νοέμβριο του 2020 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 100.984 άτομα.

Τέτοια εποχή είχαμε 30 -35 αναμονές πρόσθεσε ο Κος Κικίλιας

Το SMS σε ιδιώτες γιατρούς στη Β.Ελλάδα:

 

H Eπίσημη Απάντηση-Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

Εικόνα

Ο Β.Κικίλιας “απτόητος” συνέχισε:

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πολιτεύεται με ψέμματα και fakenews και ότι με την στάση τους δεν χτυπούν την κυβέρνηση αλλά τους ίδιους τους πολίτες. θα κάνουμε μαζί με τον πρωθυπουργό ότι είναι δυνατό για ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση σημείωσε.

Είπε ακόμα ότι αν παραστεί ανάγκη υπάρχει σχέδιο για την μεταφορά ασθενών από μια υγειονομική περιφέρεια σε άλλη.

Κοτανίδου: Πρώτη φορά γίνονται όσα ζητάμε

Η πνευμονολόγος Αναστασία Κοτανίδου είπε ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ, είναι για την χώρα μας σε ένα ποσοστό 35-37% το οποίο είναι «εξαιρετικό σκορ» και αυτό το οφείλουμε στο προσωπικό των ΜΕΘ που είναι εκπαιδευμένο να κανει πολύ σωστά τη δουλειά του.

Η θνητότητα στην χώρα μας βρίσκεται σε 60 άτομα ανα εκατομμύριο κατοίκους. Και αυτή η επίδοση είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής σημείωσε η κα Κοτανίδου.

«Το εμβόλιο όταν θα έρθει θα το κάνουν όλοι. Πρώτα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μετά οι ευπαθείς ομάδες και ακολούθως οι εθελοντές».

Η κα Κοτανίδου είπε ευθέως ότι οι εντατικολόγοι τόσα χρόνια ζητάμε αύξηση ΜΕΘ κλπ και είναι η πρώτη φορά που γίνονται αυτά που ζητάμε.«Αυτά που γίνονται δεν απλώς θετικά. Είναι άριστα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναστασία Κοτανίδου Ενημέρωση 10/11

Κικίλιας: Ήρθε η στιγμή της μεγάλης μάχης

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας έχουν διενεργηθεί παραπάνω από 2 εκατ. τεστ και επισήμανε ότι τον Νοέμβριο μπορούμε να κάνουμε κατά μέσο όρο 22.492 τεστ την ημέρα. Υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχει χρησιμοποιήσει rapid test πάνω από 98%.

Σε ό,τι αφορά με το testing στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είπε πως γίνεται πλέον το 30% των τεστ και τόνισε πως αυτό είναι μια πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια για το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία, γιατί στις εφημερίες στην Αττική οι μισοί πλέον ασθενείς πηγαίνουν σε κέντρα υγείας και κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό και δεν χρειάζεται να πάνε στα ΤΕΠ και στις εφημερίες των νοσοκομείων. Στο σύνολο της χώρας πηγαίνει το 30% πλέον να εξεταστεί ή να λάβει ιατρικές οδηγίες σε κάθε εφημερία που υπάρχει στα κέντρα υγείας ή στα περιφερειακά ιατρεία.

Διαβεβαίωσε πως το ΕΣΥ προσφέρει υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη και όχι μόνο στον κορονοϊό. Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κικίλιας είπε πως ήρθε η στιγμή της μεγάλης μάχης. Η θετικότητα είναι 32% στη Θεσσαλονίκη, είπε και σημείωσε πως αυτή είναι μια τεράστια διασπορά.

Πρώτο ΘΕΜΑ

Δείτε τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας

xar1
xa2
xa3
xa4
xa5
xa6
xa7
xa8
xa9
xa10
xa11
xa12
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ