“Κραυγή απελπισίας” από Κουρουμπλή για να “ανοίξει ο διάλογος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για την πτώση της Δεξιάς”

Ο “νεοεισελθείς” απο σπόντα, στο “παράξενο κράμα” προσωπικοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ, Κουρουμπλής, ακόμα δεν πάτησε το πόδι του στα έδρανα του Κοινοβουλίου, έχει και πλάνα για το πως να πέσει η Δεξιά που ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να “θρονιάσει” με αυτοδυναμία…

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει. Προσπαθεί να πιαστεί από όπου μπορεί. Αυτό είναι πασιφανές. Απο τις δηλώσεις, μέχρι τα “τρολ” του διαδικτύου και από τα εσωκομματικά μέχρι και τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να επιστρέφει στα ποσοστά που τον γνωρίσαμε και ξέρουμε… Η πρόσφατη δήλωση Κουρουμπλή – φωνή απελπισίας για βοήθεια…

Να ξεκινήσει ο διάλογος για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου απέναντι στη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη προτείνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με συνέντευξή του στο iEidiseis, ενώ ξεκαθαρίζει πως η όποια συμφωνία θα εξασφαλίζει την αυτοτέλεια του κάθε κόμματος, ενώ επικεφαλής του σχηματισμού δεν μπορεί παρά να είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

«Απαιτείται να ανοίξουμε έναν ευρύτατο διάλογο ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλες μικρότερες συλλογικότητες, με μόνο πρόσημο, τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου απέναντι σε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη Δεξιά που φτιασιδώνεται με τον μανδύα του Κέντρου, καθώς προσπαθεί συστηματικά να γίνει αρεστή τον κεντρώο κόσμο», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει και η απάντηση στο ερώτημα τι πρέπει να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει στην εξουσία. «Με αριστερόμετρα και αριστερολογίες δε χτίζονται παρατάξεις που μπορούν να κυβερνήσουν και να υπηρετήσουν τον Λαό. Αν θέλουμε να μιλήσουμε ανοιχτά για αριστερό ύφος και ήθος θα πρέπει να αναμετρηθούμε με τον βαθμό στον οποίον βρίσκεται σήμερα η συντροφικότητα μέσα στο κόμμα», αναφέρει με νόημα, ενώ παράλληλα προειδοποιεί τη Χαριλάου Τρικούπη: «Χωρίς να κατέχω τη μοναδική αλήθεια , πιστεύω ότι το ΚΙΝΑΛ έχει να κερδίσει υπαρξιακά από μία προγραμματική σύγκλιση προς τον ΣΥΡΙΖΑ που θα ενίσχυε κατά την άποψή μου και την αυτονομία του.

Σε περίπτωση που εκδηλωθεί απόκλιση προς τα δεξιά, τότε θεωρώ ότι απειλείται το ΚΙΝΑΛ υπαρξιακά. Άλλωστε και η Αριστερά γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες της συνεργασίας της με τη Δεξιά του αείμνηστου Μητσοτάκη».

«Πρέπει να διαμηνύσουμε ότι η πόντιση καλωδίων στα 6-12 μίλια αποτελεί προσβολή εθνικής κυριαρχίας και σε αυτή την περίπτωση το λόγο έχουν τα επιχειρησιακά στελέχη», διαμηνύει, επίσης, με τη συνέντευξή του στο iEidiseis, ενώ τάσσεται υπέρ της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στις περιοχές που δεν εμπίπτουν στο casus belli της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «σε όποιο διάλογο κι αν πάμε, θα δεσμευτούμε σε μη μονομερείς ενέργειες περεταίρω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ