“Κύκλοι Παπανδρέου” για Δημοσκόπηση Metron Analysis: “Ο Γιώργος Παπανδρέου, ακόμη και ως υποψήφιος, απογειώνει την παράταξη”

Σε συμπεράσματα σχετικά με την πρόσφατη δημοσκόπησης της “Metron Analysis” , οι συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζουν την ικανοποίησή τους και αναδεικνύουν συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν να ευνοούν την υποψηφιότητα Παπανδρέου για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής: 

Ακολουθούν τα συμπεράσματα της πλευράς Παπανδρέου:


Παρά το γεγονός ότι και αυτή η δημοσκόπηση εδράζεται σε σχετικά περιορισμένο δείγμα, από τα ευρήματά της γίνονται προφανή τα εξής σημαντικά στοιχεία:

1. Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου ενδυνάμωσε το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο κέντρο και την κεντροαριστερά.
Δημιουργείται μια έντονη κινητικότητα στο χώρο του κέντρου, όπου το Κίνημα Αλλαγής ανακτά δυνάμεις βελτιώνοντας σαφώς το συσχετισμό του με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Συγκεκριμένα το Κίνημα Αλλαγής αναδεικνύεται ως η μόνη παράταξη με κέρδη και μάλιστα με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.
Είναι καταφανής η δυνατότητα και η προοπτική της, να αποτελέσει τον μοχλό ανατροπής της υφιστάμενης καθηλωτικής ισορροπίας του άγονου διπολισμού.
2. Ο Γιώργος Παπανδρέου υπερτερεί στην παράσταση νίκης σε όλες τις κατηγορίες ψηφοφόρων, ακόμη και μεταξύ εκείνων που δηλώνουν πως δεν θα τον ψήφιζαν.
Αυτό αποδεικνύει πως αναγνωρίζονται τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και θεωρείται ως ο φυσικός ηγέτης της παράταξης
Αυτό στηρίζει και την πεποίθηση ότι είναι απολύτως αναμενόμενη η εκλογή του, κατά την αντίληψη της πλειοψηφίας των πολιτών.
3. Οι πολίτες που οπωσδήποτε θα συμμετάσχουν στις εκλογές για νέα ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής και προφανώς είναι αυτοί που ταυτίζονται με τον χώρο και την παράταξη πολιτικά, ηθικά και συναισθηματικά, έχουν ήδη καταλήξει στην πλειοψηφία τους σε ψήφο στον Γιώργο Παπανδρέου.
Τα ευρήματα αυτά σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών στις εκδηλώσεις υποστήριξης του Γιώργου Παπανδρέου σε όλη την Ελλάδα, στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα για μια παράταξη που ξαναγίνεται πρωταγωνιστής εξελίξεων και αλλαγής. Θεμελιώνουν ένα κλίμα αισιοδοξίας, που υπερβαίνει την εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής και πυροδοτεί σημαντική κινητικότητα και εξελίξεις στη χώρα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου  Παπανδρέου προέκυψε αιφνίδια και αναπάντεχα.
Κατατέθηκε στις 21 Οκτωβρίου, δέκα μόλις ημέρες πριν αρχίσει η συγκεκριμένη δημοκοπική έρευνα την 1η Νοεμβρίου.
Αυτό ενισχύει την αντίληψη της τεράστιας δυναμικής, τη στιγμή που οι άλλες υποψηφιότητες, μετρούν ήδη πολύμηνες καμπάνιες.

Συμπερασματικά, η δημοσκόπηση επικυρώνει αυτό που οι πάντες αντιλαμβάνονται σε όλη την Ελλάδα:

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ακόμη και ως υποψήφιος, απογειώνει την παράταξη σε αντίθεση με τους άλλους συνυποψήφιους που η μέτρηση τους εμφανίζει ως επικρατούντες στα δίπολα της δεύτερης Κυριακής. Η μέτρηση αποδεικνύει ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, είναι η μόνη που υπερβαίνει την εσωκομματική διαδικασία, απευθύνεται στο πανελλήνιο και προσεταιρίζεται ευρείες λαϊκές δυνάμεις.
Παρά το γεγονός ότι υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου είναι μια υπόθεση λίγων εβδομάδων, απέναντι σε υποψηφιότητες που τρέχουν έξι ή δύο χρόνια,
ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ.
Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ