Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Κυριάκος: “Φαρσοκωμωδία όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αρμόδια μόνο η δικαιοσύνη, όχι η πολιτεία”

Published

on

Διαβάστε όλη την ανάρτηση του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Κυριάκου Κυριάκου

Επειδή ελάχιστοι αντιλαμβάνονται τι φαρσοκωμωδία έχει παιχτεί τις τελευταίες μέρες στο ποδόσφαιρο, άρα και ελάχιστοι καταλαβαίνουν γιατί η αποχή του Κινήματος Αλλαγής έχει ισχυρότερο συμβολισμό και περισσότερο πολιτικό κόστος από την καταψήφιση, συγχωρέστε μου το long read.

1. Ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε στοιχεία, που κατά τη γνώμη του στοιχειοθετούν παράνομη επιρροή του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη και έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
2. Η ΕΕΑ είναι διοικητικό όργανο υπαγόμενο και διορισμένο από τον εκάστοτε πολιτικό της προϊστάμενο. Η ανασύνθεσή της με επιλογές του Υφυπουργού εν μέσω εξέτασης μιας σοβαρής υπόθεσης, προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
3. Αντιλαμβανόμενη η Κυβέρνηση ότι θα μπορούσε να χρεωθεί πολιτικά την οποιαδήποτε απόφαση, σπεύδει να δημιουργήσει ένα διχτάκι ασφαλείας διαχείρισης του πολιτικού κόστους για την ίδια.
4. Φέρνει ένα μνημείο γονατογραφήματος με οσμή νέου “νταραβεριού” γραμμένο από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Αφήνει εκτεθειμένο τον Υφυπουργό Αθλητισμού, αποδεχόμενη ότι με τις ενέργειές του ρισκάρει την κοινωνική συνοχή σε κρίσιμη εποχή για τα εθνικά θέματα. Αφήνει εκτεθειμένο όμως κυρίως το Κοινοβούλιο, που κλήθηκε να ψηφίζει μια μπακαλίστικη διευθέτηση αστραπιαία. Ελπίζω ίδια αστραπιαία να είναι η αντίδρασή της στον πρώτο άδικο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας που θα συμβεί από 1η Απριλίου και μετά.
5. Οι δυο μεγάλες ομάδες που είναι αντιμαχόμενες, διατηρούν σε υψηλή ένταση τη διαμάχη τους και η κοινή γνώμη όχι απλά δεν κατευνάζεται, αλλά ερεθίζεται ακόμη περισσότερο που βλέπει το Κοινοβούλιο να χάνει δυο μέρες για μια ποδοσφαιρική-επιχειρηματική διευθέτηση.
6. Η λύση που προωθείται αφήνει να εννοηθεί ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να νιώθει ευνοημένος που γλιτώνει τον υποβιβασμό και ο Ολυμπιακός ευνοημένος που θα έχει πλεονέκτημα 5 εως 10 βαθμών στην κούρσα του πρωταθλήματος.
7. Η καταψήφιση της τροπολογίας από οποιοδήποτε κόμμα δεν έχει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, αφού η τροπολογία απορρίπτεται και από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές. Αν το Κίνημα Αλλαγής ήθελε απλά να φύγει από τη δύσκολη θέση, θα καταψήφιζε.
8. Η αποχή από μια διαδικασία σειράς κρατικών παρεμβάσεων και διευθετήσεων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, συμβολίζει γενική αποδοκιμασία στις πρακτικές αυτές και όχι μόνο ειδική αποδοκιμασία στο τελευταίο σκέλος τους. Είναι ισχυρότερη συμβολικά κίνηση από την απλή καταψήφιση.

Τέλος και επειδή έχω γνωστή φίλαθλη ιδιότητα, και νομίζω ότι υπερασπίστηκα με σθένος την ιδιαίτερη σχέση του συλλόγου μου με τη διαφάνεια και την ισονομία. ΕΓΩ ΘΕΛΩ Ο ΠΑΟΚ ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ.
Αρμόδια για την αθώωση είναι τα δικαστήρια που ακολουθούν και είμαι βέβαιος ότι σε τρεις βαθμούς εκδίκασης, θα αποδειχθούν όσα πρέπει. Η Πολιτεία δεν έχει κανένα λόγο εμπλοκής στο ποδόσφαιρο. Είναι άδικο και για την Πολιτεία και για το Ποδόσφαιρο.