Κύριε Μητσοτάκη, δεν είστε ο εγγυητής του Νόμου και της Τάξης, είστε ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά!

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος Εκδότης -Αρχισυντάκτης του "The Socialist" & "Res Publica E-Magazine"

“Κύριε Μητσοτάκη, παραιτηθείτε!”

Χθες το βράδυ, το διάγγελμα του Πρωθυπουργού γύρισε “μπούμερανγκ” στην κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά και ταυτόχρονα, λειτούργησε αφυπνιστικά για όλη την κοινωνία. Διπλή επιτυχία δηλαδή. Και η πολιτική της επικοινωνίας και του διχασμού που εφαρμόζει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έγινε φανερή ακόμα και στους πιο ένθερμους εθελότυφλους. Και η κοινωνία αντιλήφθηκε πως αντί να εγκλωβίζεται σε αδιέξοδα που την οδήγησαν οι πολιτικές της Δεξιάς, η λύση είναι “μπρος” και έξω από τα αδιέξοδα, μακριά από τις “φυλακές” που αντί για σίδερα και τοίχους, έχει ανασφάλεια, χειραγωγημένα ΜΜΕ, πανικό και οικονομική ροή με το “σταγονόμετρο” ίσα ίσα για να μπορεί ο “κρατούμενος” να ασκήσει τα πολιτικά του δικαιώματα -αφού πρώτα έχει δεχθεί “βομβαρδισμό” από αμφισβητούμενες “Δημοσκοπήσεις”- ψηφίζοντας, φυσικά, τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση που μας “έσωσαν” από την πανδημία.

Δεν είναι έτσι. Ούτε μας “έσωσαν” από την πανδημία. Εξάλλου, όσα χρήματα και να επενδύσεις, αγαπητή κυβέρνηση, η συνείδηση των πολιτών δεν “εξαγοράζεται”. 

Αυτή είναι η αλήθεια συνοπτικά:

 • Επιβλήθηκε νωρίς ένα σκληρό Lockdown στην αρχή της πανδημικής κρίσης που “κράτησε τα νούμερα χαμηλά”.
 • Άνοιξαν τα σύνορα για όλους και από οπουδήποτε χωρίς ενδελεχείς ελέγχους -μερικές φορές χωρίς καθόλου ελέγχους, για να “σωθεί ο Τουρισμός”
 • Ο Τουρισμός εν τέλει, “τζίραρε 10%” σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
 • Τα κρούσματα ανέβαιναν εκρηκτικά στην Ελλάδα.
 • “Φταίγανε οι νέοι” -Ηλικιακή ομάδα που σύμφωνα με ΚΑΘΕ έυρημα δημοσκόπησης, ΔΕΝ ψηφίζει ΝΔ κατά πλειοψηφία
 • Το Ε.Σ.Υ “αφέθηκε στην μοίρα του”, παρόλο που εξήγγειλαν μόνιμες προσλήψεις, εν τέλει δεν έγιναν ποτέ παρά μεμονωμένες προσλήψεις γενικού νοσηλευτικού προσωπικού.
 • Παρά το πόρισμα των ειδικών, η Θεσσαλονίκη αφέθηκε να πληγεί παραδειγματικά, με τις εκκλησίες ανοιχτές και τον εορτασμό του πολιούχου Αγ.Δημητρίου να συντελούν ενεργά στην απίστευτη διασπορά του ιού στην συμπρωτεύουσα. Αποτέλεσμα; Η Θεσσαλονίκη με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, τα Νοσοκομεία 100% πληρότητα, και “τέντες” εξωτερικού χώρου στο καταχείμωνο να συνωστίζονται ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα έγινε για τα προσχήματα, συμβάλλοντας ελάχιστα στο τέλος της μεγάλης κρίσης της πανδημίας στην πόλη με “αιχμές” για “ανάσταση” συγκεκριμένου ιδιωτικού ομίλου υγείας – ποτέ δεν μάθαμε κάτι παραπάνω παρά τις ερωτήσεις που έγιναν στο κοινοβούλιο από βουλευτές.
 • Τα σχολεία άνοιξαν με το ζόρι, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως υπάρχει σχέδιο πρόληψης της διασποράς του ιού σε μαθητές-γονείς-καθηγητές. 30 άτομα συνωστίζονταν σε χώρους των 15-20τ.μ! Αποτέλεσμα; Κλειστά τα σχολεία μετά από καταλήψεις και διαδηλώσεις που “πνίγηκαν” στην αστυνομική βία και καταστολή. Νέο “lockdown” σε όλη την Ελλάδα.
 • Αστυνομική βία και καταστολή – παντού! Σε κάθε έκφανση κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίδρασης, ακόμα και σε ημέρες μνήμης που έχουν ταυτιστεί με τους αγώνες της Αριστέρας και  του  Σοσιαλισμού στην Ελλάδα (όπως η γιορτή του Πολυτεχνείου) , “πνίγηκαν” στα δακρυγόνα, τις αύρες , τα μπλόκα, το ξύλο, τις προσαγωγές… Έχει τόσες προεκτάσεις το θέμα “βια και καταστολή” που θα επανέρθω σε αφιέρωμα αναλυτικά στο εγγύς μέλλον.
 • “Σχέδιο Ελευθερία” (για λίγους, εκλεκτούς και “γαλάζιους”). Πανηγυρικά με φωτογραφίες -κατά κύριο λόγο- γιορτάστηκε η έλευση του εμβολίου στην Ελλάδα. Σήμερα, 3 μήνες μετά, έχει εμβολιαστεί ένα ισχνό 10% και ενδεχομένως μέσα σε αυτό το ποσοστό, να συμπεριλαμβάνονται και τα χιλιάδες στελέχη του κυβερνητικού κόμματος που φέρονται να λαμβάνουν θέσεις απλών πολιτών -ακόμα και ΑμεΑ!
 • Με την οικονομία να μην αντέχει άλλο και με “Greek Statistics” σε ό,τι αφορά την ύφεση και τις προβλέψεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επενδύει στον διχασμό, την μικροκομματική πολιτική και το δόγμα “βία και καταστολή” στους “διαφωνούντες”. Μόνο που αυτή τη φορά, οι διαφωνούντες, είναι η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας.
 • 1 χρόνο μετά το “σκληρό” Lockdown _τύπου Μαρτίου ,έχουμε χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, το Ε.Σ.Υ στα όριά του και δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό. Εκατομμύρια άλλοι, παλεύουν να μην χάσουν την μάχη με την θλίψη και την απελπισία!

Το χθεσινό διάγγελμα ήταν διάγγελμα “μίσους” όχι ενότητας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σαν έτοιμος από καιρό, έκανε “Mini Διάγγελμα” μετά τα θλιβερά επεισόδια που ακολούθησαν την ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων πολιτών στην Νέα Σμύρνη.

Κάποιοι “μπαχαλάκηδες”, κάποιοι “κουκουλοφόροι”, “γνωστοί-άγνωστοι” του συστήματος, σκόρπισαν την βία στην Νέα Σμύρνη. Ένα αστικό κέντρο που ουδέποτε είχε τέτοια προβλήματα στο παρελθόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για διχασμό και για αδιέξοδα. Είναι τόσο σωστό αυτό και ταυτόχρονα, ακούγεται από τόσο λάθος Πρωθυπουργό. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του κράτους η ΝΔ, φρόντισε να διχάσει. Βάλλοντας κυρίως κατά των εκδηλώσεων μνήμης της Αριστεράς (Πολυτεχνείο κλπ) και εν συνεχεία με την πολιτική της “κανονικότητας” είτε οικειοθελώς είτε με εφαρμογή του δόγματος “Βία και καταστολή” , έφτασε ο ίδιος, με την πολιτική που εφαρμόζει, όντως, τον κόσμο σε αδιέξοδο. Ένα διάγγελμα που καταδικάζει την βία από όπου κι αν έρχεται θα ήταν αρκετό. Ένα διάγγελμα διχόνοιας συγκεκαλυμμένης όμως, δεν είναι διάγγελμα ενότητας. Δεν είναι διάγγελμα Δημοκρατίας. Είναι ένα διάγγελμα με μικροπολιτικό περιεχόμενο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ