Kυβέρνηση Μητσοτάκη: Χαμένοι στη μετάφραση

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Ακόμα μια φορά, η Ελλάδα γίνεται “έρμαιο” των παλινοδιών μιας κυβέρνησης που ως πρότυπο διακυβέρνησης της χώρας έχει.. το Τουιτερ. 

Ναι, το τουίτερ και ίσως σε δεύτερη μοίρα να έρχονται τα ΜΜΕ ως “παράθυρο” στις κοινωνικές αντιδράσεις. Μια #κυβερνηση_Διαρροων κατώτερη των περιστάσεων, τρέχει μονίμως πίσω από τις εξελίξεις και στο τέλος… “με απόφαση Μητσοτάκη” κάνει αυτό που γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι για γέλια και για κλάματα κυρίες και κύριοι, αγαπητοί αναγνώστες, αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Με τη λογική τύπου: “Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε πανδημία – τι να κάνουμε; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κάνουμε διορθώσεις” δεν πάμε μπροστά και αυτό γίνεται πασιφανές ακόμα και στον πιο ένθερμο νεοφιλελεύθερο θιασώτη.

Η λογική επιβάλει υπευθυνότητα και η πλέον υπεύθυνη λύση είναι η δημιουργία μιας επιτροπής ειδικών, μακριά από κομματικές ταμπέλες και δίχως πολιτικές παρεμβάσεις οι οποίοι θα κρίνουν και ανάλογα θα περνούν αυτόματα στην επικύρωση μέτρων για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών. Μέτρα τα οποία θα είναι αδιαμφισβήτητα, δίχως “λαϊκισμούς” και “επιλεκτικές αποστάσεις” – δηλαδή δεν γίνεται , αγαπητοί αναγνώστες, η Ιερά Σύνοδος να προτείνει πρώτη μέτρα για την Εκκλησία που η κυβέρνηση δίστασε να πάρει λόγω … πολιτικών ψηφοθηρικής λογικής.

Για να καταλάβετε τι ζούμε.

Αρχικά είπαν πως δεν θα υπάρξουν μέτρα στις γιορτές και επουδενί πιθανότητα Lockdown, μετά είπαν πως τα self test και τα rapid test δεν κάνουν καλή δουλειά αλλά τα Pcr είναι ο μόνος έγκυρος τρόπος διάγνωσης , μετά είπαν πως οι εμβολιασμένοι θα μπαίνουν παντού δίχως τέστ ενώ στη συνέχεια “διέρρευσαν” πως θα παρθούν μέτρα στα Χριστούγεννα που θα αφορούν αποκλειστικά την είσοδο του γενικού πληθυσμού (εμβολιασμένου-ανεμβολίαστου) σε κλειστούς χώρους (λες και το Χειμώνα ετοιμαζόμαστε άπαντες για παραλίες) με την χρήση Pcr, Πληρωμένο από την τσέπη του κοσμάκη. Τελικά μετά τις αντιδράσεις , “με απόφαση Μητσοτάκη” θα δοθούν SELF TEST ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ μα με σύσταση, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, και φυσικά με έξοδα που βαραίνουν ούτως η άλλως την τσέπη του φορολούμενου πολίτη. Τέλος, και μόλις πρόσφατα, θα ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ που θα αφορούν την χρήση Μάσκας παντού , ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων και από 3 ΓΕΝΑΡΗ πάμε για λοκνταουν. Τι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ από όσα είπαμε; Υπάρχει ΞΕΚΑΘΑΡΟ σχέδιο ε;

Στον απόηχο των “διαρροών” και των “εισηγήσεων” , εικάζω από τώρα πως ούτε τα μισά από τις “διαρροές” δεν θα τα δούμε στην πράξη να εφαρμόζονται γιατί ο μοχλός πίεσης, τα social media (Lol) είναι αυτά που ήδη “δικάζουν” τις επιλογές της κυβέρνησης να μιμείται γνωστό πρώην Πρόεδρο επαρχιακής ομάδας σε δηλώσεις και πολιτικές που μας βγάζουν από τα ρούχα μας….

Υπομονή και.. Καλά Χριστούγεννα είπαμε;

Καλές γιορτές σε όλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ