Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Λ.Χριστόπουλος: “Η κυβέρνηση οφείλει να εμπιστευτεί η ίδια, το κράτος Δικαίου που εκπροσωπεί μια εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση”

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις 29 Ιουνίου 2002 και μετά από πρόωρη πυροδότηση βόμβας που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Συνολικά συνελήφθησαν και φυλακίσθηκαν 16 άτομα που παρουσιάζονταν ως  μέλη της οργάνωσης. Ανάμεσά τους ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο Σάββας Ξηρός, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

 

         Η 17 Νοέμβρη, φέρει ευθύνη για ληστείες, εκτόξευση ρουκετών, κατοχή οπλισμού και τη δολοφονία 23 ανθρώπων, όλοι τους κατά βάση αθώοι. Τους 11 από αυτούς φαίνεται να δολοφόνησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, γνωστός με το ψευδώνυμο ‘’Λουκάς’’, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, ενώ έως σήμερα δηλώνει αμετανόητος. Γενικά η 17 Νοέμβρη απασχολεί τις αρχές από το 1975, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως και μετά την εξάρθρωσή της δεν έπαψε να απασχολεί την κοινή γνώμη τον Τύπο και τις αρχές. Από τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού τον Ιανουάριο του 2014 και την σύλληψή του ένα χρόνο μετά μέχρι την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα…

 

          Ο καταδικασμένος Τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, εδώ και 55 ημέρες έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, διεκδικώντας ως δικαίωμα τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού, ενώ τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε και απεργία δίψας. Σαν αποτέλεσμα αυτών του των κινήσεων, έχουν διαμαρτυρηθεί αρκετές συλλογικότητες και διαδηλώνουν ανά την Ελλάδα για τα δικαιώματα  των κρατουμένων. Δρόμοι κλειστοί, επεισόδια σε κεντρικές πλατείες και λεωφόρους και στη μέση… η κυβέρνηση η οποία “νίπτει τας χείρας της”

          Ωστόσο, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως και όλοι οι κρατούμενοι, έχουν δικαιώματα και για να τα διεκδικήσουν, συνήθως απευθύνονται στη δικαιοσύνη. Το αν ο ίδιος, έχει καταφύγει ήδη στη δικαιοσύνη ή όχι, δυστυχώς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με σαφήνεια.  Οι αναρχικοί, διψούν για αίμα και θέλουν το δικό τους ήρωα. Αφορμή ψάχνουν . Για το κοινό συμφέρον και για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να λάβει τα μέτρα της και να εμπιστευτεί η ίδια, το κράτος δικαίου που εκπροσωπεί μια εκλεγμένη κυβέρνηση,  αφήνοντας στην άκρη προσωπικούς εγωισμούς, όσο δύσκολο και να είναι. Η κυβέρνηση κοντεύει να εκτεθεί στην Ευρώπη, μένοντάς της σημάδι ως η πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη τα τελευταία 40 χρόνια, που άφησε απεργό πείνας  να πεθάνει. 

 

       Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ακόμα και συγγενείς των θυμάτων του τρομοκράτη, απέστειλαν μήνυμα καλώντας τον να σταματήσει την απεργία πείνας. Δεν μιλάμε μόνο για “πολιτισμό” στο μήνυμά τους, μα για εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου, μιας και ξέρουν πως οι δικοί τους νεκροί δεν πρόκειται να γυρίσουν στη Γη, αλλά και ο φόβος που όλους μας κυριεύει, ότι από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Κουφοντίνας μπορεί από δολοφόνος, να γίνει σύμβολο σε μη εμπόλεμη περίοδο.

Διαφήμιση

      

    Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ήταν ανέκαθεν ένας επικίνδυνος, για την κοινωνία άνθρωπος, με ακραίες πολιτικές ιδέες που προωθούσαν τη βία, τη μισανθρωπία και τη μισαλλοδοξία. Μπροστά στα ανθρώπινα  δικαιώματα όμως, είμαστε όλοι ίσοι. Υιοθετώντας λογικές κράτους-εκδικητή, θέτουμε σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και σίγουρα μόνο χαμένοι θα βγούμε από αυτή την ιστορία.

 

Λάμπης Χριστόπουλος

Φοιτητής Πολυτεχνείο Κρήτης

Μέλος ΝΕ ΚΙΝ.ΑΛ Χανίων

Μέλος Νεολαίας ΚΙΝ.ΑΛ

Διαφήμιση