Λευτέρης Χρυσοφάκης: “Μπροστά ξανά με το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής θα αλλάξουμε τον Πειραιά μας και την Ελλάδα”

Νωρίτερα, στο THE SOCIALIST ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , επιχειρηματίας και πολιτευτής στην Α Πειραιά , είχε δηλώσει με άρθρο του τα εξής: 

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Θα τιμήσω την εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία». Αυτή ήταν πρώτη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, τη νύχτα των εκλογών.

Ο Πρόεδρος του κόμματος έκανε πράξη την δέσμευσή του για ανανέωση, καθώς φαίνεται πως η γενιά των 40 κατέχει σχεδόν όλες τις νευραλγικές θέσεις της παράταξης δίνοντας έτσι μια νέα πνοή στο Κίνημα Αλλαγής καθιστώντας το “σε απευθείας σύνδεση” με την ίδια την κοινωνία, το βασικό ζητούμενο για την επανεργοποίηση της πολιτικής επικοινωνίας με τους πολίτες αυτής της χώρας.

Θέλω να μιλήσω για αυτή την γενιά των 40 καθώς μέσα σε αυτή τη γενιά, ανήκω κι εγώ, έχοντας δώσει τις δικές μου μάχες στον Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή η γενιά, των “40δων” είναι μια γενιά που άντεξε γενικά. Άντεξε την οικονομική κρίση και πάλεψε να τα καταφέρει στην χώρα μας, άντεξε τον ακραίο λαϊκισμό και την χλεύη , τις ύβρεις από τα 2 άκρα της πολιτικής σκηνής που φανάτιζαν επί 10ετία και δίχαζαν την κοινωνία, άντεξαν μια πανδημία “2 κρίσιμων εβδομάδων”, άντεξαν να ζήσουν την στιγμή που η Φώφη Γεννηματά θα έφευγε αδόκητα από τη ζωή αφήνωντας πίσω της την κοιτίδα της Δημοκρατικής Παράταξης ανόθευτη και ενωμένη.

Έχω δώσει τους δικούς μου αγώνες για την Παράταξη την περίοδο που δεν ήταν “στη μόδα” να μιλάει κανείς για σοσιαλδημοκρατία, για κοινωνικό πρόσημο και για πρόοδο στην κοινωνία και την οικονομία. Έχοντας με την σειρά μου συμβάλει τα μέγιστα για να ακουστούν οι φωνές των συμπολιτών μου και έχοντας αναδείξει ακόμα και με ερωτήσεις στη Βουλή, ζητήματα που “θα περνούσαν στα ψιλά”, γνωρίζω καλά πως εμείς, η γενιά των 40δων έχουμε όχι μόνο τις αντοχές μα και την δύναμη, την όρεξη και ένα αδιαμφισβήτητο “ατού”: Την ξεκάθαρη ιδελογική ταυτότητα που ζυμώθηκε μέσα σε μια δεκαετία προσβολών, ψευδών, άδικου “πετροπόλεμου” και Mediaκής “ερήμου”.

Μπορούμε να κάνουμε το κάτι διαφορετικό, η κοινωνία αφουγκράζεται και αυτό φαίνεται και στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις που δίνουν το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ εν δυνάμει αξιωματική αντιπολίτευση. Σε μια περίοδο πολιτικής ανατροπής, το προοδευτικό πρόσημο το κρατάμε μαζί, ψηλά.

Ένα μήνα μετά, ο συμπαθής πολιτικός από τον Πειραιά, κάνει ανάρτηση με “νόημα” από τον συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λιμάνι. 

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης έχει δώσει ήδη την μάχη του σταυρού στην Α’Πειραιά και αναμένεται εκ νέου να βρεθεί στα ψηφοφέλτια του κόμματος, δίπλα του ενδεχομένως και εκτός εξαιρετικού απροόπτου να συναντήσει στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των ψηφοδελτίων σε όλη την Επικράτεια, την Μάρα Κουκουδάκη και τον Αντιδήμαρχο Πειραιά, κ.Καρύδα…

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ