Μ.Γέμελος: Ο λαϊκισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αρθρο Γέμελου Μάνου Γραμματέα Ν.Ε Φθιωτιδας. Ο λαϊκισμός του κυρίου Μητσοτάκη.

Σε σχέση με την απελευθέρωση από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που με τόσο στόμφο ανακοινώθηκε, είναι αδύνατο να μην σχολιάσω την άκρατη κομματική ιδιοποίηση από τον Πρωθυπουργό.

Γιατί η είσοδος στα μνημόνια δεν ηρθε από τον ουρανό αλλά από τα ελλείματα της περιόδου 2004 – 2009 που κυβερνούσε η παράταξη της Ν.Δ με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Την στιγμή μάλιστα που την “μνημονιακη περίοδο” παρόλες τις αναγκαίες και επώδυνες περικοπές που εγιναν, το εξωτερικό χρέος μειώθηκε κατά 65 δις ευρώ, η σημερινή κυβέρνηση εχει μοιράσει οριζόντια και χωρίς κριτήρια 43,5 δις ευρω από τα ευρωπαϊκά κονδύλια της πανδημίας.

Δείχνοντας την ίδια λαικιστικη κομματική συμπεριφορά ο πρωθυπουργός πανηγύρισε την εξόφληση του ΔΝΤ λέγοντας οτι «κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010, το οποίο όμως άνοιξε η ίδια του η παράταξη με τα τεράστια ελλείματα της περιόδου 2004 – 2009.

Τέλος όσο και να δηλώνει με στόμφο αλλά και λαϊκιστική απρέπεια ότι “άλλοι ήταν οι πρωθυπουργοί των Μνημονίων και όχι αυτός”, η κοινωνία δεν ξεχνά οτι οι “άλλοι” έκαναν τη δύσκολη δουλειά και ο κύριος Μητσοτάκης δεν δικαιούται να ζητάει τα εύσημα.

Ας μην προκαλεί λοιπόν.
Ο λαός δεν ξεχνά.
Έχει και μνήμη και κρίση.
Και θα επιστρέψει σύντομα με την ψήφο του την αλαζονεία του σημερινού πρωθυπουργού..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ