ΘΕΜΑ: Ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μ.Weber καταψήφισε την τροπολογία για “εμπάργκο” όπλων της Ε.Ε στην Τουρκία – Πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος -Αρχισυντάκτης “Τhe Socialist” 

Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες και Ανδρουλάκης έβαλαν στο τραπέζι το εμπάργκο όπλων από τα κράτη της ΕΕ προς στην Τουρκία, μόνο που δεν είχαν όλοι την ίδια άποψη, κι ας «κόπτονται» δημοσίως για τα της Τουρκίας και κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις υπεράσπισης των Ελληνικών θέσεων.

Θυμίζουμε εδώ , την  ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο:

ο Ευρωβουλευτής απαρίθμησε τις «δύο παράνομες εισβολές στη Συρία και μία στο Ιράκ, την κατάφωρη παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, τις  παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή και Ελληνική ΑΟΖ,».

Ζήτησε ακόμα από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Τζοζέπ Μπορέλ εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας, να αναλάβει πρωτοβουλία στο Συμβούλιο ώστε να σταματήσουν οι εξαγωγές ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία. «Δεν μπορεί Ευρωπαϊκά όπλα να χρησιμοποιούνται για να απειλούνται δύο Κράτη Μέλη.

Η τροπολογία μπορεί να έλαβε σημαντική πλειοψηφία 524 ψήφων, ωστόσο ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber, μαζί με τους Γερμανούς ομογάλακτους του καταψήφισαν. Εκείνος όπου η ΝΔ επαίρεται ότι είναι προστάτης των συμφερόντων μας, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, επέλεξε να μη στηρίξει, στη στροφή πριν τη έκτακτη Σύνοδο της ερχόμενης Πέμπτης.

 

Το ΕΛΚ, η Γερμανία και ο λόγος της καταψήφισης της τροπολογίας για “εμπάργκο” όπλων στην Τουρκία:

Πέρυσι, οι γερμανικές πωλήσεις όπλων στη σύμμαχο του ΝΑΤΟ Τουρκία ανήλθαν σε 242,8 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τρίτο των εξαγωγών της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας.

Αυτό έκανε την Τουρκία μακράν τον νούμερο ένα εισαγωγέα γερμανικών όπλων, σε μια εποχή που οι εντάσεις στη Συρία έφεραν στο προσκήνιο τον έλεγχο των πωλήσεων όπλων στην Άγκυρα.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η “άφαντη” διεθνής διπλωματία:

  • Μετά το πρόσφατο “Χτύπημα” από την επίθεση αγάπης εκ μέρους του Ζόραν Ζάεφ προς τον Κ.Μητσοτάκη προσωπικά: “Έχει κάνει μεγάλο αγώνα για εμάς, την Βόρεια Μακεδονία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης”
  • Μετά το “κουκούλωμα” της στάσης των Γερμανών ομόσταβλων Ευρωβουλευτών και του επικεφαλής M.Weber απέναντι στην πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη και την κατάθεση τροπολογίας για “εμπάργκο όπλων” από την Ε.Ε στην Τουρκία.
  • Μετά την “διαρροή” δημοσιευμάτων που μιλούν για έγγραφη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και την αποκάλυψη μιας “μυστικής διπλωματίας”

Έχει γίνει σαφές, πως ακόμα και στα εθνικά θέματα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, “βλέπουν και κάνουν”. Κινήσεις που δεν προάγουν το εθνικό συμφέρον. Κινήσεις μικροκομματικού βεληνεκούς και πομπώδεις δηλώσεις για “εσωτερική κατανάλωση”.

“Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα” Κε Μητσοτάκη.

Το πολιτικό – ενημερωτικό περιοδικό θα έρχεται στα mail σας κάθε μήνα μετά την συνδρομή σας ΕΔΩ: –> https://thesocialist.gr/subscription-plan

ΜΗΝ χάσετε το πρώτο μας τεύχος!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ