ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης Χριστοδουλάκης: “Ακόμα βγάζει ανακοίνωση ο Τομέας Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ για τις απαράδεκτες δηλώσεις Γαβρόγλου”

Με ανάρτησή του στα social media, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, πήρε θέση σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις Γαβρόγλου:

Επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας εξαπέλυσε ο Κώστας Γαβρόγλου. Σε μια απαράδεκτη ανάρτηση αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως “ενισχύει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική”.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR”

Με αφορμή τη δήλωση της Νίκης Κεραμέως για 17 μαθητές κατά μέσο όρο ανά τάξη, προέβη σε μια σεξιστική ανάρτηση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως η υπουργός “ενισχύει το στερεότυπο οτι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική”.

“Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά.

Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε.

Εδώ εστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως”, έγραψε ο τέως υπουργός Παιδείας.

Και μπορεί η υπουργός Παιδείας να έχει αποτύχει πλήρως στον ρόλο της, όμως κρίνεται αποκλειστικά ως υπουργός σε αυτή τη θέση και όχι ως γυναίκα.

Η αναφορά του κ. Γαβρόγλου, σε στερεότυπο δικής του έμπνευσης, είναι τουλάχιστον ατυχής. Λίγο αργότερα, ο Κώστας Γαβρόγλου επανήλθε με νέα ανάρτηση, στην οποία αναφέρει ότι η πρώτη τοποθέτηση του παρεξηγήθηκε και αναφέρει σχετικά:  “Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά”.

Η αρχική ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στο διαδίκτυο