Μανώλης Χριστοδουλάκης για “υπόθεση Λιγνάδη”: “Δεν μπορεί κανείς να στρουθοκαμηλίζει. Η ευθύνη στην πολιτική είναι αντικειμενική.”

Όσα δήλωσε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στο "The Socialist"

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, τοποθετήθηκε σχετικά με όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σήμερα στην “υπόθεση Λιγνάδη”, μετά και από την πολύκροτη συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Ο Κος Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για “σοκαριστικές” μαρτυρίες και καταγγελίες στον χώρο του Θεάτρου και των Τεχνών υπογραμμίζοντας την δύναμη ψυχής των θυμάτων που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν.

Ξεκαθάρισε πως τον τελευταίο λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη μα σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν, δεν γίνεται να “στρουνθοκαμηλίζει” κανείς.

Η δήλωση του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη στο “The Socialist”:

Όσα βλέπουν το φως της Δημοσιότητας, για συμπεριφορές εξουσιαστικές, και σεξουαλικής κακοποίησης, στο χώρο του Θεάτρου της Τέχνης, αλλά και σε άλλες πτυχές της κοινωνικής και Δημόσιας ζωής, πραγματικά σοκάρουν.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε αυτούς που αποφάσισαν να μιλήσουν, για να σπάσει ένα απόστημα. Προφανώς τον τελικό λόγο, και την τελική κρίση, για όλα έχει η Δικαιοσύνη, την οποία προσωπικά εμπιστεύομαι.

Σίγουρα αυτό που συμβαίνει σήμερα, θα προστατέψει πολλά νέα παιδιά και θα σώσει πολλές ψυχές, στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον. Είναι μία κάθαρση.

Δεν μπορούμε όμως να μη σταθούμε στο γεγονός ότι πολλά πρόσωπα, έχουν αξιοποιηθεί, δυστυχώς, σε θέσεις ευθύνης, με πολιτικές αποφάσεις. Δεν μπορεί κανείς να στρουθοκαμηλίζει. Η ευθύνη στην πολιτική είναι αντικειμενική. Η ανάληψη των ευθυνών, με γενναιότητα, για επιλογές που αποδείχθηκαν εσφαλμένες, αλλά και η διευκόλυνση όλων των θεσμικών διαδικασιών, με σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας, είναι θεσμική ευθύνη και των πολιτικών δυνάμεων. Μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, ούτε από την πλευρά της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ