Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Η εκδίκηση της Δημοκρατίας είναι ο σωφρονισμός χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις»

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής μίλησε στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Κώστα Λασκαράτο και Γιάννη Σκάλκο

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 με τους δημοσιογράφους «Κώστα Λασκαράτο και Γιάννη Σκάλκο» για την τρέχουσα επικαιρότητα, τον Κουφοντίνα και τις καταγγελίες για παραβίαση της σειράς στους εμβολιασμούς της Θεσσαλονίκης.

 

 

Για το αίτημα Κουφοντίνα και την στάση της Κυβέρνησης:

Υπάρχουν δύο γεγονότα που ισχύουν ταυτόχρονα. Αυτά είναι αφενός, ότι η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου δεν εκβιάζονται, και αφετέρου, πως δεν παραχωρείς σε κανέναν τίποτα παραπάνω από όσα προβλέπει το υφιστάμενο πλαίσιο.

Παράλληλα, και ταυτόχρονα το Κράτος δεν εκδικείται και δεν μπορεί να αφαιρέσει το παραμικρό δικαίωμα από αυτά που επίσης προβλέπονται από το υπάρχων θεσμικό πλαίσιο. Ακόμη και εάν μιλάμε για τον χειρότερο κατά συρροή αμετανόητο τρομοκράτη.

Η «εκδίκηση» της Δημοκρατίας είναι ο σωφρονισμός χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

Να εφαρμοστεί ο νόμος που έχει ψηφιστεί!

Η Νέα Δημοκρατία, αν δεν συμφωνεί με τον δικό της νόμο, έχει κάθε δικαίωμα ως νομοθετική εξουσία να τον αλλάξει. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα, να καθορίζει τον τρόπο που θα εφαρμοστεί ο υφιστάμενος νόμος σχετικά με ποιον αφορά στη κάθε περίπτωση.

Το ζήτημα δεν μπορεί να πολιτικοποιείται, ούτε για λόγους εκδίκησης, ούτε για κανέναν άλλο λόγο, πολλώ δε μάλλον με διαδικαστικά τεχνάσματα τύπου επίκλησης στον κορονοϊό. Δεν γίνεται να μετατρέπεται ένας στυγερός δολοφόνος σε  ήρωα ή σύμβολο δήθεν αγωνιστικότητας!

Για τον κορονοϊό και τις καταγγελίες για παραβίαση της σειράς στους εμβολιασμούς της Θεσσαλονίκης:

Μετά από τρεις εβδομάδες σκληρού lockdown τα κρούσματα αυξάνονται ξανά, και έχουμε εκ νέου lockdown από Δευτέρα. Αυτό, επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο, ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός! Άνοιγμα και κλείσιμο σχολείων, το ίδιο και στο λιανεμπόριο! Παλινωδίες και ανακολουθίες διαρκώς από τη Νέα Δημοκρατία, που οδηγούν σε ένα χάος που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την πανδημία να είναι παρούσα και να μην τηρούνται καν τα μέτρα περιορισμού!

Δυστυχώς, στην κρίσιμη στιγμή που η κυβερνητική εξουσία καλείται να αποδείξει την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη του κόσμου σε ένα κρίσιμο ζήτημα, όπως οι εμβολιασμοί, βλέπουμε και στο Ν. Αιγαίο, και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές, υπάρχουν εμβολιασμοί με «μέσο» κομματικών στελεχών, που δυστυχώς στέλνουν το χειρότερο μήνυμα, ότι και εδώ στο ζήτημα της ανθρώπινης ζωής δεν ισχύουν τα ίδια κριτήρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ