ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης Χριστοδουλάκης: “Το σχέδιο νόμου που έφερε η κυβέρνηση για τις πορείες, δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Κινήματος Αλλαγής!”

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής στον Ρ/Σ «Θέμα FM», στην εκπομπή «Μαζί δεν κάνουμε» με τους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη:

❗️Διεκδικούμε τη χρυσή τομή στα ισότιμα δικαιώματα της διεκδίκησης και της απρόσκοπτης καθημερινότητας

____________________________________

Πολύ έγκαιρα ως Κίνημα Αλλαγής, καταθέσαμε μέσω του βουλευτή μας Γ. Καμίνη, μια πρόταση βασισμένη στη γνωμοδότηση επιστημονικής επιτροπής που του είχε κατατεθεί όταν ήταν Δήμαρχος Αθηναίων, η οποία περιγράφει ένα πλαίσιο ρύθμισης του θεσμικού πλαισίου για τις διαδηλώσεις και τις πορείες, βασισμένο στην αρχή πως το δικαίωμα της έκφρασης και της διεκδίκησης, με το δικαίωμα του κάθε πολίτη για την απρόσκοπτη καθημερινότητα του, είναι απολύτως ισότιμα, δεν ιεραρχούνται, και για αυτό πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή.
❗️Το σχέδιο νόμου που έφερε η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Μιλάμε, σήμερα, για ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, στο οποίο από τη μία πλευρά υπάρχει μια ΝΔ, η οποία πίσω από την επικοινωνιακή της προβολή, δείχνει σοβαρά σημεία μιας βαθιά συντηρητικής ατζέντας όπως π.χ. στα εργασιακά, στην παιδεία, στην υγεία, το περιβάλλον, στη διαχείριση του δημόσιου τομέα – είδαμε πώς διαχειρίστηκαν τα 20 εκ. ευρώ του ελληνικού λαού προς τα ΜΜΕ – αφήνοντας έτσι ένα σοβαρό περιθώριο για αξιόπιστη αλλά και μαχητική αντιπολίτευση. Και από την άλλη πλευρά βλέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ, που μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις έχει χάσει την αξιοπιστία και το ηθικό βάρος να εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο.
👉Αυτόν τον προοδευτικό κόσμο που σήμερα δεν εκφράζεται, θέλουμε και μπορούμε να εκφράσουμε εμείς, γόνιμα, παραγωγικά και αξιόπιστα.