Connect with us

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΑΛ

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Θα δώσω την μάχη για ενότητα και την αξιοπιστία της παράταξης – Δεν πρέπει να ευτελιστεί η εσωκομματική διαδικασία

Δημοσιεύτηκε

στις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 

στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «ΤΩΡΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ» με την δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

 

 

  1. Μανώλης Χριστοδουλάκης: Οι εσωκομματικές διαδικασίες δεν είναι απλά αυτοσκοπός, αλλά  εργαλείο για να κινητοποιήσουμε την κοινωνική μας βάση και να θέσει ο καθένας την στρατηγική του για την επόμενη ημέρα του χώρου.
  2. Μανώλης Χριστοδουλάκης: Ζητούμενο των εκλογών η μεγάλη  συμμετοχή διότι αυτό θα είναι το εργαλείο και το εφόδιο για το μεγάλο άνοιγμα του ΚΙΝΑΛ στην κοινωνία.
  3. Μανώλης Χριστοδουλάκης: Ο χώρος μας έχει μάθει σε πολύ δύσκολες συνθήκες να βγαίνει δυνατότερος.

Για την Φώφη Γεννηματά και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει:

Νομίζω ότι όλοι έχουμε συγκλονιστεί όχι μόνοι οι άνθρωποι που είμασταν και είμαστε δίπλα της όχι μόνο τα κομματικά στελέχη και τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλη η κοινωνία, και η Φώφη Γεννηματά και είναι συγκλονιστικό και συγκινητικό ότι εισέπραξε ένα τεράστιο κύμα αγάπης οριζόντιο που δείχνει και τη δική της εικόνα και πόσο αγαπητή ήταν πραγματικά σε απλούς ανθρώπους προς τα έξω και αυτό έχει ξέρετε και την πιο μεγάλη αξία.

Διαφήμιση

Είναι μια μάχη δύσκολη, αλλά είναι μια μάχη που η ίδια ξέρει να την δίνει καλύτερα από τον καθένα, είναι δυνατή και είμαστε σίγουροί ότι θα τα καταφέρει για ακόμη μια φόρα σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες.

 

Για την Φώφη Γεννηματά ως «άνθρωπο».

Πάντα με το χαμόγελο και πάντα ανθρώπινη και αυτό ήταν και το διακριτό της στοιχείο πάνω της ότι ήταν μπροστά και στην πολιτική αλλά και ως άνθρωπος με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της και την μετριοπάθεια της αγαπητή και συνθετική και αυτό όχι μόνο την έκανε αγαπητή αλλά δυστυχώς και επί του πολιτικού φανερώνει ένα κενό που υπάρχει είναι υπαρκτό και καλούμαστε με μεγάλες δυσκολίες να το αντιμετωπίσουμε.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν μάχιμη, καθώς την ημέρα πριν το ιατρικό ανακοινωθέν είμασταν σε περιοδεία στη Ρόδο, και αυτό δείχνει τη δύναμη ψυχής της. Ξέρετε αυτό είναι πολύ δύσκολο, για κάποιον ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει δύσκολα προβλήματα υγείας να έχει τη δυναμική και την ενέργεια να βρίσκεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, και αυτό είναι πολύ σημαντικό και αυτή η δύναμη ψυχή της είναι και το μήνυμα που στέλνει σε κάθε γυναίκα και σε κάθε άνδρα που αντιμετωπίζει τέτοια θέματα.

Για την πληθώρα υποψηφιοτήτων στο Κίνημα Αλλαγής:

Θεωρώ ότι οι πολλές υποψηφιότητες μπορεί να κάνουν και καλό. Ενισχύουν τη συμμετοχή και τη δυνατότητα εκπροσώπησης και όλων των διαφορετικών τάσεων που μπορεί να υπάρχουν μέσα στο κόμμα και αυτό έχει και ένα ακόμη καλό στοιχείο καθώς εξυπηρετεί το μεγάλο μας στοίχημα. Οι εσωκομματικές διαδικασίες δεν είναι απλά αυτοσκοπός όπου υποχρεωνόμαστε να τις κάνουμε, είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε την κοινωνική μας βάση, να θέσουμε ατζέντα, προτάγματα, να μιλήσουμε στον κόσμο της παράταξης και να θέσει ο καθένας την στρατηγική του για την επόμενη ημέρα του χώρου.

Διαφήμιση

Και το πιο σημαντικό είναι μεγάλη η συμμετοχή και η μαζικότητα της διαδικασίας  γιατί αυτό θα είναι το εργαλείο και το εφόδιο για όποιον αναδειχθεί από αυτή τη διαδικασία για να το αξιοποιήσει στο μεγάλο άνοιγμα που καλούμαστε να κάνουμε εκ νέου στην κοινωνία.

 

Για την παράταση των υποψηφιοτήτων και για το εάν θα κατέβει ως υποψήφιος στο Κίνημα Αλλαγής:

Δόθηκε παράταση όχι μόνο για την συλλογή υπογραφών στους υφιστάμενους υποψηφίους, αλλά δόθηκε παράταση για την δυνατότητα υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. 

Με την προσωρινή απουσία της Φ. Γεννηματά από την ενεργό δράση,  η παράταξη περνάει προφανώς πολύ δύσκολες στιγμές. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι μας κρινόμαστε και φυσικά κάνουμε τις επιλογές μας. Και ξέρετε είναι πολύ κρίσιμο να εγγυηθούμε και να δώσουμε τη μάχη για την αξιοπιστία του χώρου, για την εξωστρέφεια, την ενότητα και την προοπτική του. Ο χώρος μας έχει μάθει σε πολύ δύσκολες συνθήκες να βγαίνει δυνατότερος.

Προσωπικά δεν θα βάλω υποψηφιότητα για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Η Φ. Γεννηματά έκανε την επιλογή και μας ζήτησε να μην την κάνουμε ομαδάρχη σε μια διαδικασία 40 ημερών που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και προφανώς αυτό για δικούς μου ηθικούς λόγους το σέβομαι χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Αισθάνομαι υποχρέωση ως Γραμματέας να δώσω την μάχη για να στηρίξω την προσπάθεια της ενότητας, της αξιοπιστίας  και της προσπάθειας να μην ευτελιστεί η διαδικασία και η παράταξη στα μάτια του κόσμου.

Για την σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής:

Διαφήμιση

Η Κεντρική Επιτροπή συγκαλείτε όταν υπάρχει πολιτικό θέμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πολιτική αναγκαιότητα. Εάν κριθεί ότι χρειάζεται για να ληφθούν αποφάσεις Κεντρικής Επιτροπής, εδώ είμαστε γιατί πάντα θέλουμε να συζητάμε πολιτικά, θεσμικά και συλλογικά για να λαμβάνουμε αποφάσεις.