ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Μάρκου “τέλος” από το ΚΕΣΥ, «λόγω χυδαίας συμπεριφοράς στη Βουλή»: Αρνήθηκε να παραιτηθεί

Με τροπολογία που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή απομακρύνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου από το κεντρικό συμβούλιο του ΚΕΣΥ.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα προχωρήσει άμεσα στην αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

«Η κατάθεση της τροπολογίας τώρα -και όχι τον προσεχή Σεπτέμβριο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί- κρίθηκε απαραίτητη μετά τη χυδαία συμπεριφορά χθες στη Βουλή του κ. Μάρκου, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Προέδρου μέχρι σήμερα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε ότι «μετά την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά ο υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μάρκου, ο οποίος αρνήθηκε».

«Επειδή τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν το θεσμό του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, προχωράμε στην άμεση αντικατάστασή του» πρόσθεσε και κατέληξε: «Όσο για την ιδιότητα του βουλευτή, ας τον κρίνουν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και οι σύντροφοί του».

Την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας για την παραμπομπή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου προχώρησε σε απρεπή χειρονομία εις βάρος του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στην αίθουσα. Ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την αίθουσα λέγοντας πως «η κίνησή σας είναι καταδικαστέα».

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Μπεκατώρου: "Όταν μία γυναίκα μιλάει είναι σπουδαίο, σπάμε την σιωπή!"

Τσίπρας για Μπεκατώρου: “Όταν μία γυναίκα μιλάει…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kυριάκος Μητσοτάκης: "Εκλογές στο τέλος της 4ετίας!"

Η τριτολογία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Βαρουφάκης για Κυβέρνηση Μητσοτάκη -ΔΑΠ ΝΔΦΚ: "Είναι μπάσταρδο, μα είναι το δικό μας μπάσταρδο!"

Με μια χαρακτηριστική φράση κατάφερε να τραβήξει την…
Read more