Απο το “μην χρησιμοποιείτε μάσκες, δεν βοηθάει” στο “είναι ανάγκη να χρησιμοποιούμε όλοι μάσκες”. Μιλάμε για νέο σκάνδαλο της ΝΔ ή για σύμπτωση;

Πολλά ερωτηματικά γεννά ή απόφαση της κυβέρνησης για “υποχρεωτική χρήση μάσκας” που μάλιστα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το μέτρο, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150€ στον παραβάτη.

Θυμίζουμε πως απο την αρχή της πανδημίας οι αρμόδιοι της κυβέρνησης καθώς και το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που ανέλαβε την προστασία των συμπολιτών μας και την “θωράκισή” της χώρας μας απέναντι στον κορωνοϊό μιλούσαν για “αποφυγή χρήσης μασκών μιας χρήσης” αφού “δεν προστατεύουν ουσιαστικά και οι μόνοι που χρειάζεται να φορούν είναι οι νοσούντες και το θεραπευτικό προσωπικό”.

Τι μεσολάβησε μέχρι χθες;

Αυτό είναι το Ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μόλις στις 9 Απριλίου:

«”Οχι” στη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης λέει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Δήλωσε μάλιστα ότι ο παραπάνω εξοπλισμός μπορεί να αποβεί περισσότερο βλαπτικός παρά ωφέλιμος για τους πολίτες, ενώ για τις μάσκες με βαλβίδα ανέφερε απερίφραστα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνες».

Τι συνέβη ξαφνικά; Άλλαξαν τα επιστημονικά δεδομένα; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι επιστήμονες. Ωστόσο υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση. Η Ελλάδα αρχίζει να φοράει μάσκα αναγκαστικά, την ώρα που ο πρωθυπουργός προσωπικά, προωθεί την παραγωγή μασκών από ελληνικό εργοστάσιο. Άραγε υπάρχει σύνδεση μεταξύ της αρχικής δήλωσης και της άμεσης αναίρεσής της απο την ίδια την κυβέρνηση και τον Κ.Τσιόδρα χθες;

Μένει να δούμε… ή μάλλον να επιβεβαιώσουμε αυτά που ήδη ξέρουμε για την Δεξιά και τις πάγιες πολιτικές της απο την αρχή της ύπαρξης του Ελληνικού κράτους..

Γαβρής Άγγελος, Αρχισυντάκτης “Τhe Socialist” .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ