Μειώνει τα self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Μόνο ένα ατομικό διαγνωστικό τεστ θα πρέπει να κάνουν πλέον οι μαθητές για να μπορούν να συμμετέχουν στα μαθήματά τους στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την υποχρέωση να πραγματοποιούν ένα self test την εβδομάδα.

Αυτό θα γίνεται 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, δηλαδή την Κυριακή το απόγευμα ή το βράδυ και το αποτέλεσμα, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό, θα δηλώνεται στην σχετική πλατφόρμα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε για τα ΑΕΙ ότι η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει εξ αποστάσεως ή δια ζώσης, διαδικασία που θα είναι στην ευχέρεια του κάθε τμήματος ή της κάθε σχολής.

Για την δια ζώσης εξέταση απαιτείται αρνητικό selft test από φοιτητές και καθηγητές.

Πως “δικαιολόγησε” η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αρ.Πελώνη την μείωση των τεστ: 

Στη μείωση του αριθμού των self test στα σχολεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Αριστοτελία Πελώνη αλλά και στο εάν υπάρχει σχέδιο, plan B σε περίπτωση νέας έξαρσης του κορονοϊού. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, “η μείωση του αριθμού των self test σε ένα την εβδομάδα στα σχολεία είναι εισήγηση της Επιτροπής”.

Σε ερώτηση για το εάν τα τεστ θα διατίθενται και από τα σούπερ μάρκετ, απάντησε ότι “δεν το γνωρίζω το θέμα, απευθυνθείτε στο αρμόδιο υπουργείο”. Όσον αφορά στο θέμα των προνομίων στους εμβολιασμένους που προτείνουν πολλοί επιστήμονες η κα Πελώνη επανέλαβε ότι “δεν είναι της παρούσης η συγκεκριμένη συζήτηση από τη στιγμή που δεν έχουν εμβολιασθεί ακόμα όλες οι ηλικιακές ομάδες”.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει plan Β και το τι είναι αυτό που θα κρίνει αν θα υπάρξουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο σε περίπτωση νέας έξαρσης της πανδημίας η κα Πελώνη απάντησε ότι “υπάρχει η Επιτροπή που κρίνει και αξιολογεί τους επιδημιολογικούς δείκτες. Είναι στο χέρι όλων μας να μην χρειαστεί να κάνουμε πισωγύρισμα καθώς επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ