Μενδώνη: Ο Λιγνάδης ήταν προσωπική μου επιλογή, δεν βλέπω λόγο παραίτησής μου! (Video) 

Η Υπουργός Πολτισμού, Λίνα Μενδώνη δηλώνει ότι ο Λιγνάδης ήταν δική της επιλογή αλλά πάλι δεν βλέπει λόγο παραίτησης

Η υπουργός Πολιτισμού για ακόμη μία φορά σήμερα, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί και να λογοδοτήσει για την προσωπική της επιλογή (τον Δημήτρη Λιγνάδη) σε βάρος του οποίου υπάρχουν καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Περίεργη αντίληψη περί λογοδοσίας και ανάληψης πολιτικής ευθύνης φαίνεται να έχει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία σήμερα παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής ότι ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης ήταν «δική της επιλογή».

Πιο αναλυτικά, η Λίνα Μενδώνη απαντώντας σήμερα στην επίκαιρη ερώτηση για την υπόθεση Λιγνάδη στην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου θέλησε για ακόμη μία φορά να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας δύο φορές για έμφαση:

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή».

Είχα μία ατυχή διατύπωση στη συνέντευξη Τύπου, από τη μια με κατηγορείτε για δήθεν συγκάλυψη από την άλλη ότι εξέδωσα δικαστική απόφαση εναντίον του!

«Αποφασίστε γιατί με κατηγορείτε. Αναγνωρίζω το λάθος μου αναγνωρίστε και εσείς εσείς το λάθος της κριτικής σας», ανέφερε η κ. Μενδώνη.

Η υπουργός απέφυγε να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

«Λέτε, λοιπόν, ότι ήταν σκάνδαλο ο διορισμός του Λιβαθινού και του Αναστασάκη; Υποθέτω πως όχι. Άρα, συμφωνείτε πως δεν ήταν ούτε ο διορισμός Λιγνάδη γιατί έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο» είπε και επικαλέστηκε τυχόν ενστάσεις των υποψηφίων και ακύρωση της προκήρυξης που κατήργησε για να διορίσει τον προφυλακιστέο «θεατράνθρωπο».

Η υπουργός Πολιτισμού ξαναέπαιξε το χαρτί της «εξαπατημένης», δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε και ότι «όταν υπήρξαν καταγγελίες, έπραξε αυτό που έπρεπε». Μάλιστα, αντέτεινε στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για «οργανωμένη προπαγάνδα» σε βάρος της.

Υποστήριξε μάλιστα ότι «έχουν πολιτικές σχέσεις» με το ΣΥΡΙΖΑ πολλοί από όσους αντιδρούν, καθώς και ότι το Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου είχε διοριστεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

 

Πηγή: www.rosa.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ