“Ιστορίες,καθημερινής λεηλασίας,ασυδοσίας και αθέμιτου πλουτισμού ,σε βάρος του δημόσιου πλούτου, από ασυνείδητες πολιτικές ηγεσίες.”Γράφει ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Του Μιχαλη Καρχιμάκη
Π.Υπουργού ,μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.
Β Αθήνας Δυτικός Τομέας.

19 Μαρτίου 2020 και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκδίδει απόφαση με την οποία χαρακτηρίζει  ως απόρρητη κάθε σύμβαση ανάπτυξης, εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης των πληροφοριακών συστημάτων ελέγχου της πρόσβασης και διάθεσης παροχών καθώς και της πραγματοποίησης των απολύτως συναφών λοιπών υπηρεσιών και προμηθειών, στις δομές φιλοξενίας μεταναστών  για την προστασία, όπως αναφέρει  ουσιωδών συμφερόντων της ασφάλειας της χώρας.

 Και κάπου εδώ  αρχίζει η ιστορία μας η οποία διαδραματίζεται γύρω από την δημιουργία της  πασίγνωστης πλέον δομής φιλοξενίας μεταναστών της Μαλακάσας.
Η πρώτη εκτίμηση για την κατασκευή του έργου γίνεται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης  ή εν συντομία ΔΟΜ που έχει την ευθύνη για την ένταξη του μεταναστευτικού πληθυσμού στις χώρες υποδοχής . Οι πληροφορίες λένε πως ο ΔΟΜ εκτιμά το κόστος κατασκευής της δομής φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων στη Μαλακάσα, σε 700.000 ευρώ.
Η πολιτικη ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης ,εκμεταλλευόμενη την απόλυτη ελευθερία που της παρέχει η απόφαση του Υπουργού της περί απορρήτου χαρακτήρα των σχετικών συμβάσεων, το αναθέτει απ ευθείας, σε ανάδοχο, χωρίς διαγωνισμό σε τρεις ημέρες με 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Με κόστος δηλαδή πενταπλάσιο από αυτό που φέρεται να εκτίμησε ο αρμόδιος Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Η ευρωπαϊκή ένωση λέγεται ότι  αντιδρά στο υψος του ποσού ανάθεσης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και δεν πληρώνει για τις υπερτιμολογημενες εργασίες.
Προφανώς ενημερώθηκε είτε τυπικά είτε άτυπα από κάποιες υπηρεσίες του Δ.Ο.Μ στην Ελλάδα? Ουδείς γνωρίζει..το βέβαιο είναι οτι η ανάθεση προχωράει κανονικά χωρίς πισογυρίσματα.

Μήπως άραγε υπάρχει λόγος να ανατεθει σε συγκεκριμένο εργολάβο με γνωστό παρελθόν σε διακυβερνητικές συναλλαγές?Μήπως δεν είναι τυχαίο ότι ο εργολάβος που αναλαμβάνει τη Μαλακάσα ήταν διευθυντής διευθυντή real-estate του ομίλου που πρωταγωνιστούσε στην υπόθεση Βατοπεδίου? 

Ποιος  όμως θα πληρώσει τελικά?
Αφού το υπερτιμολογημενο αντικείμενο που υπεγράφη μεταξύ δημοσιου και εργολαβου πρέπει να το εισπράξει,ο ημέτερος εργολάβος, το μάρμαρο θα το πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός.

Ποιός θα ελέγξει αν κατά τη σύναψη αλλά και την εκτέλεση της σύμβασης αυτών των κάμποσων εκατομμυρίων ευρώ , τηρήθηκαν έστω και στοιχειωδώς οι προϋποθέσεις νομιμότητας?

Κανείς απολύτως. Η κυβέρνηση φρόντισε να σβήσει απολύτως τα ίχνη των συναλλαγών της, χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος δυνατότητας ελέγχου των αναθέσεων, έργων και προμηθειών του δημοσίου πάσης φύσεως. Ψήφισε οποια διάταξη απαιτούνταν και όρισε την πλήρη απελευθέρωση και εξάιρεση των συμβάσεων του δημοσίου με ιδιώτες, από κάθε ισχύουσα διάταξη.

Βαφτίζοντας  το ανήθικο νόμιμο. 

Με πρόσχημα  τον φοβο της πανδημίας και όχημα την περιβολή του νόμου.
Και οι πάσης φύσεως εφευρέτες φέρεται να συμμετέχουν και να συμπράττουν στη λεηλασια και την ληστεία του δημοσίου πλούτου.
Όποιες πολιτικές  δυνάμεις και πρόσωπα αντιστέκονται σε αυτά τα φαινόμενα λεηλασίας και σπατάλης,σε βαρος του Ελληνικού λαού ,
ΟΦΕΙΛΟΥΝ ,να επαναφέρουν χωρίς διακοπή καθημερινά επαναλαμβανόμενα,στη επιφάνεια αυτά τα φαινομενα με κάθε δυνατό τρόπο,για να αντιλαμβάνεται και να μπορεί να κρίνει ο κόσμος που επιχειρείται η χειραγώγηση του,με τι έχει να κάνει.
Η σύγκρουση μας στο ΚΙΝ.ΑΛ ,με την διαφθορά την αδιαφάνεια και την δημόσια λεηλασία ,τα αίτια δηλαδή που μας οδήγησαν στη κρίση του 2009 και την χρεοκοπία από την κυβερνηση της δεξιάς και επαναλαμβανονται και τώρα με αυτή την κυβερνηση,
Θα είναι καθημερινή ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ