“Mην πυροβολείτε τον Τσαϊκόφσκι” – Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Αγαπητοί αναγνώστες, αγαπητές αναγνώστριες,

Τούτο εδώ δεν είναι ένα άρθρο γνώμης, ίσως να πρόκειται για μια ανοιχτή επιστολή, ταιριάζει καλύτερα, και είναι ανοιχτή επιστολή προς κάθε ενδιαφερόμενο , κάθε ενδιαφερόμενη που επιθυμεί να ακούσει μια άποψη που “δεν πουλάει” , δεν έχει “πολιτικό marketing” από πίσω και σε καμία περίπτωση δεν φιλοδοξεί να “ξεπλύνει” δικτάτορες που σέρνουν έναν ολόκληρο λαό σε πόλεμο.

Παρακολουθώ με αγωνία, όπως όλη η υφήλιος και με την οπτική γωνία ενός δημοσιογράφου σε μια χώρα που η ελευθερία του Τύπου είναι κάτι “σχετικό”, ιδίως τα τελευταία 7 – 8 χρόνια, τον τραγικό πόλεμο στην Ουκρανία, έχω δακρύσει με τις εικόνες των νέων που μάχονται απέναντι στην “ρωσική αρκούδα”, έχω δακρύσει με τα βίντεο που κυκλοφορούν και δείχνουν πως οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, μιλούν μάλιστα την ίδια σχεδόν γλώσσα. Σα να “μπουκάρει” η Ελλάδα στην Κύπρο με λίγα λόγια για έναν απλό παραλληλισμό. Ξέρω, δεν είναι το ίδιο, η Κύπρος δεν είχε τον Στάλιν να αφήνει σχεδόν μια ολόκληρη γενιά να πεθάνει από την πείνα, αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει μετατραπεί σε οξύ πολιτικό γεγονός. Μια μάχη μεταξύ της “Δύσης” και της Ρωσίας, με “φόντο” τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Άλλωστε μιλάμε για την Ουκρανία, μια χώρα με τεράστια γεωπολιτική σημασία και .. τεράστιο ορυκτό πλούτο που πάντοτε αποτελούσε “δίοδο” του Ρωσικού φυσικού αερίου και των κατ’εποχήν “viral” ορυκτών με την Ευρώπη.

Να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε κάθε ξεκάθαρη καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε λαού στην Ευρώπη και τον κόσμο, να είμαστε ενωμένοι και δίκαιοι σε κάθε εκδοχή πολέμου, ήταν αυτός ο πόλεμος είναι απο ΝΑΤΟϊκά στρατά στο Βελιγράδι και το Σαράγεβο, είτε πρόκειται για βίαιη κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από τους Τούρκους. Να είμαστε δίκαιοι. Δεν νομίζετε; Ή είναι πιο κακές οι βόμβες των Ρώσων που σκότωναν αμάχους από τις βόμβες του ΝΑΤΟ που σκότωναν αμάχους;

Ή θα αναλύσουμε την “καραμέλα”: “Τρομοκράτης”; Μεγάλη κουβέντα, αναλογιστείτε αν θα υπήρχε Ελληνικό κράτος όσοι ασπάζεστε τυφλά τον όρο “τρομοκράτης” που χρησιμοποιούν κάποιοι για συγκεκριμένους λόγους…

Πάμε λοιπόν στον λόγο που γράφω αυτά, την γελοία ανακοίνωση μιας ανύπαρκτης Υπουργού που έγινε γνωστή για τους εντελώς λάθος λόγους και αδυνατώ να καταλάβω την άρνηση και την αλαζονεία του Πρωθυπουργού να κρατά σε καρέκλες πρόσωπα όπως λ.χ η κυρία Μενδώνη. Γιατί; Μα για αυτό που ακολουθεί:

Φτάσαμε στο επικίνδυνο σημείο να ποινικοποιήσουμε συνολικά μια εθνικότητα και αναδρομικά έναν πολιτισμό και μια ιστορία ενός έθνους που ουδεμία σχέση θα ήθελε να έχει με πρόσωπα όπως ο Πούτιν ή ο Λαβρόφ.

Φταίει ο Ντοστογιέφσκι για την επιθετικότητα των Ρώσων; Φταίει μήπως ο Καντίνσκι; Ίσως να φταίει ο Τσαϊκόφσκι ή ο Αντών Τσέχοφ; Μάλλον όχι και μάλλον, η “δύση” κάνει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος στοχοποιώντας έναν ολόκληρο λαό και την ιστορία του. Σα να προσπαθεί να “κλείσει” στην απομόνωση όλοκληρη την ιστορία των Ρώσων, και γιατί; Για να μπορέσει ο Πούτιν να έχει πλέον δικαιολογία και από αποδιοπομπαίος τράγος και δικτάτορας να αναχθεί στην σφαίρα των εθνικών ηρώων για τον μέσο Ρώσο που βλέπει την Δύση να του κλείνει την πόρτα κατάμουτρα, και στον ίδιο και στους προγόνους του και στην ιστορία του την ίδια.

Θέλει νηφαλιότητα η κατάσταση για να μην οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε γενικευμένη πολεμική σύρραξη στην ευρώπη με υπαιτιότητα των Ρώσων και με ευθύνη της Ευρώπης και των Η.Π.Α που “τρίβουν τα χέρια τους” για ακόμη μια φορά εις βάρος της γηραιάς Αλβιώνας καθώς κλείνοντας τις “στρόφυγγες” από ανατολάς, τότε ανοίγουν αποκλειστικά από “δυσμάς”…

Ξεκάθαρα ενάντια στον πόλεμο, κάθε πόλεμο!

Ξεκάθαρα απέναντι από κάθε αλαζόνα δικτάτορα

Ξεκάθαρα με τον Ουκρανικό λαό και ΚΑΘΕ λαό που υποφέρει από πόλεμο, ανέχεια, πείνα, εμφύλιο σπαραγμό.

Ξεκάθαρα με την Δημοκρατία και τον ΑΝΘΡΩΠΟ που πάντοτε θα έχει πίσω του μια ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό που οφείλουμε να σεβόμαστε εξίσου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ