ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μισθοδικείο: Σε αναμονή η απόφαση για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού σε δικαστές και εισαγγελείς

Στο Μισθοδικείο συζητήθηκε η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, με την έκδοση των σχετικών αποφάσεων να αναμένεται μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.
Η Διαδικασία στο Μισθοδικείο
Συγκεκριμένα, στο Μισθοδικείο, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Κωνσταντίνου Κουσούλη, συζητήθηκαν 11 ομαδικές και ατομικές αιτήσεις δικαστών, συνολικά 49, για την επαναφορά των επιδομάτων που καταργήθηκαν κατά τη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, δεν υπήρξε ανάπτυξη των θέσεων των προσφευγόντων και του Δημοσίου, καθώς όλοι κατέθεσαν τις θέσεις τους με υπομνήματα πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.
Σύνθεση του Μισθοδικείου
Εκτός από τον κ. Κουσούλη, τα άλλα μέλη του 9μελούς Μισθοδικείου ήταν ο σύμβουλος του ΣτΕ Χρήστος Λιάκουρας, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ελένη Σκορδά, οι καθηγητές των Νομικών Σχολών Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Γεώργιος Λέκκας και Θεόδωρος Παπακυριακού και οι δικηγόροι Χριστίνα Κουντούρη, Γεώργιος Μπούρας και Θεόδωρος Γεωργάκης.
Εκκρεμότητα στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Παράλληλα, εκκρεμεί προς εκδίκαση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ανάλογο αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στις 6 Ιουνίου 2025.
Το Μισθοδικείο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην έκβαση των δύο αυτών σημαντικών υποθέσεων.