Καβγάς Μητσοτάκη-Τσίπρα: «Κάνετε αντιπολίτευση με τα μαγκάλια» – «Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας»

“Βαριές εκφράσεις” στην ΒΟΥΛΗ

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα εργασιακά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι κάνει αντιπολίτευση με μαγκάλια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα.

Καβγάς και βαριές εκφράσεις για τα μαγκάλια

Στις πρωτολογίες τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανέβασαν τους τόνους, ωστόσο οι δευτερολογίες εξελίχθηκαν σε καβγά. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «επιστρέφετε στην αντιπολίτευση που κάνατε με τα μαγκάλια και οι πολίτες σας έχουν χρεώσει με τις συνέπειες της πολιτικής σας». Και πρόσθεσε αναφερόμενος στις αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις λιποθυμίες παιδιών από την πείνα: «Εφυγε η κρίση από τη χώρα αλλά μείνατε εσείς με τη δική σας εσωτερική κρίση. (…) δεν είστε στο εδώ και τώρα, είστε στο εκεί και τότε, στο 2014».

Σε αυτό το σχόλιο ο Αλέξης Τσίπρας όταν ανέβηκε στο βήμα για τη δευτερολογία του απάντησε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, λέγοντας πως αυτά που ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ύβρις για τους νεκρούς, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα.

Μητσοτάκης: Γιατί φεύγετε, κ. Τσίπρα, όταν μιλάει ο κ. Βαρουφάκης;

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καβγάδισαν και για τον Γιάνη Βαρουφάκη! Αφορμή ή ατάκα του επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 ότι ο πρώτος τσακωμός του με τον Αλέξη Τσίπρα την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας τού είπε ότι θα δώσουν στους δανειστές τα πλεονάσματα με αντάλλαγμα τα εργασιακά.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον ρώτησε «γιατί δεν είστε στην αίθουσα όταν μιλά ο Βαρουφάκης; », ενώ συνεχίζοντα ανέφερε ότι ο κ. Βαρουφάκης είπε διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. «Μας είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι συμφωνήσατε να βγάλετε μεγάλα πλεονάσματα για να πάρετε τα εργασιακά. Αλήθεια; Ετσι προέκυψαν τα μεγάλα πλεονάσματα; Ισως τελικά αυτή η συζήτηση για το αμαρτωλό εξάμηνο του 2015 να πρέπει να γίνει για να σας έχουμε και τους δύο στην αίθουσα και να μάθουμε τι έγινε τότε. Μιας και αύριο ετοιμάζετε κείμενο απολογισμού για το τι δεν κάνατε καλά τα 4 χρόνια, προτείνω κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Τσίπρα – Βαρουφάκη για να μάθουμε τι έγινε το εξάμηνο του 2015».

Τσίπρας: Αγαπήσατε τον Βαρουφάκη γιατί σας είναι σημαντικός
Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του απάντησε στον πρωθυπουργό σε πολύ υψηλούς τόνους και για το θέμα Βαρουφάη: «Λέγατε για τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι ο άνθρωπος που έχει καταστρέψει τη χώρα. Τώρα τον αγαπήσατε γιατί σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καταλαβαίνουμε τους λόγους. Θα απαντήσω σε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης: Μάλλον έχετε ξεχάσει τον τρόπο που κάνατε εσείς αντιπολίτευση. Μόλις αναλάβατε την ηγεσία της ΝΔ αρχίσατε να ζητάτε εκλογές. Επί τριάμισι χρόνια ζητούσατε εκλογές. Και προβλέψατε καταστροφές και τέταρτο μνημόνιο.
Ξεχνάτε ότι εκεί που εσείς αποτύχατε εμείς τα καταφέραμε. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και για αυτά που εσείς σήμερα κοκορεύεστε οφείλονται στο ότι εμείς τα καταφέραμε. Με κατηγορούσατε ότι αντάλλαξα τις συντάξεις με το Μακεδονικό. Και δεν ζητήσατε ούτε συγγνώμη όταν ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ είπε ότι είναι αθλιότητα. Το Μακεδονικό λέγατε είναι μια προδοτική συμφωνία και σήμερα την εφαρμόζετε και την τιμάτε. Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ