“Μύλος” με την διαδικασία εκλογής Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ

Σχόλιο του Αρχισυντάκτη -Γαβρή Άγγελου.

Ποίοι είναι υποψήφιοι για την ηγεσία; (μέχρις στιγμής..)

Από την πρώτη στιγμή που μπήκε το Φθινόπωρο, άπαντες γνωρίζαμε πως (ανεπίσημα) μπαίνουμε και στον “χωρό” της προεκλογικής εσωκομματικής συζήτησης στο Κίνημα Αλλαγής.

Δεδομένου του ότι η θητεία της Προεδρίας της Φώφης Γεννηματά λήγει σε 1 χρόνο, η συζήτηση άνοιξε από την ίδια την Πρόεδρο, στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου στις αρχές του Φθινοπώρου όταν ανακοίνωσε η ίδια την εκ νέου υποψηφιότητά της για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Εν καιρώ 2ου κύματος, παρ’όλο που υπήρχαν δεδομένες αντιδράσεις εσωκομματικά, οι “τόνοι έπεσαν”. Οι “σίγουροι” υποψήφιοι μέχρι τότε ήταν η Φώφη Γεννηματά, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Άπαντες έκαναν δηλώσεις τόσο στο “The Socialist” όσο και σε άλλα Μέσα πως προέχει η υγειονομική κρίση και πως δεν είναι η σωστή στιγμή να μιλήσουμε για εσωκομματικά.

Λίγες μέρες πριν, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά και από τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, αποφάσισε να “ανοίξει τα χαρτιά του”, δηλώνοντας και στην ίδια την Πρόεδρο την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος.

Ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, ο Νίκος Παπανδρέου αποφάσισε να “ρίξει βόμβα” ανακοινώνοντας την δική του πρόθεση να διεκδικήσει και αυτός την ηγεσία του κόμματος στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ “ΤΗΕ SOCIALIST”: “ΕΣΤΙΑΣΗ, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ” Ε Δ Ω

Τι σημαίνει αυτό;

Τόσο οι Νίκος Παπανδρέου όσο και ο Παύλος Γερουλάνος “ψαρεύουν” στα ίδια περίπου νερά, ψηφοφόρους από την βάση των ψηφοφόρων της νυν προέδρου, Φώφης Γεννηματά. Στην περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου οι τάσεις είναι από την βάση του πάλαι ποτέ “εκσυγχρονιστικού πόλου” των μελών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με την στάση του, φαίνεται να μπορεί να έχει την δυνατότητα να “ψαρεύει” και στις 2 “δεξαμενές” ψηφοφόρων, με βάση το ποσοστό (περί του 28%) που φαίνεται να λαμβάνει σε δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου για την ανάδειξη αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής.

Ολοκληρώθηκε το “καρέ” των υποψηφίων με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Παπανδρέου;

Μάλλον όχι. Έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής. Ενδεχομένως να έχουμε κι άλλες υποψηφιότητες (άλλες 2 σύμφωνα με πηγές) που αυτή τη στιγμή “το σκέφτονται” για το αν θα κάνουν ή όχι το επόμενο βήμα. Στο τέλος, η “μάχη” θα είναι μεταξύ 2. 2 ηγετών που οφείλουν να παν το Κίνημα Αλλαγής μπροστά. Να επαναδιαπραγματευτούν με την κοινωνία και την νεολαία. Να κάνουν την παράταξη ξανά μεγάλη. Παράταξη όλων των Ελλήνων…

Προ πάντων όλων , ψυχραιμία..

Αυτό είναι το ζητούμενο. Ο χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς ήταν πάντα ένας “δύσκολος χώρος” σε ό,τι αφορά την “ηρεμία” στην  βάση των ψηφοφόρων.. Η “Εσωστρέφεια” είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης των τάσεων που ενυπάρχουν στον ιδεολογικό πυρήνα της παράταξης. Η ουσία είναι μια και αδιαπραγμάτευτη. Η ισχύς εν τη ενώσει και η “υπεύθυνη αντιπολίτευση” είναι υπεύθυνη για την διαφύλαξη των αρχών και των αξιών που κληροδότησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Κίνημα Αλλαγής….

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ