Ν.Παπανδρέου – Οι αναμνήσεις του απο τον Ανδρέα

Με αφορμή το νεό του βιβλίο ο Νίκος Παπανδρέου μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και τις αναμνήσεις του δίπλα στον Ανδρέα.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4 ” της ΕΡΤ βρέθηκε ο Νίκος Παπανδρέου σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το νέο του βιβλίο που παρουσιάζει άγνωστες ιστορίες από τη ζωή δίπλα στον πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε, στο βιβλίο έχει χρησιμοποιήσει κατά κύριο λόγο τα πραγματικά ονόματα των ηρώων με εξαίρεση εκείνο μιας πολύ γνωστής συντρόφου του πατέρα του και εξήγησε τον λόγο.

“Καλώς ή κακώς όλη η Ελλάδα έχει δει την ιστορία του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είναι σκανδαλοθηρικό. Δεν έβαλα το όνομα της γυναίκας αυτής γιατί έχω βάλει και μυθιστορηματικά στοιχεία. Δε ξέρω τι συζητάγανε όταν ήταν μόνοι τους. Για να πάρεις απόσταση από μια σχέση του πατέρα σου, πρέπει να είσαι αρκετά ώριμος για να δεις και τι θέση της τρίτης γυναίκας και να της δώσεις κι εκείνης αξία.

Όχι να είναι εχθρός. Όταν είσαι μικρός και βλέπεις ο πατέρας σου να έχει σχέση, βλέπεις το τρίτο άτομο εχθρικά. Σαν συγγραφέας πρέπει να δώσεις και μια ουσία σε αυτό το άτομο, δε μπορεί να είναι ένα τίποτα. Αυτή η σχέση είναι ένας πυρήνας του βιβλίου”, είπε ο Νίκος Παπανδρέου.

Για τα γεγονότα από τη ζωή του πατέρα του, που αποτύπωσε στο βιβλίο του, ο Νίκος Παπανδρέου είπε: “Έπρεπε να μπω στη σκέψη του, πώς σκέφτεται ο Ανδρέας και όταν το έγραφα σκεφτόμουν ότι τον ξαναέφερνα στη ζωή. Έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 24-25 χρόνια και μου άρεσε ότι ξαναζούσε”.

Για την μητέρα του, Μαργαρίτα, αλλά και την παράλληλη σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία και γνώριζε, είπε τα εξής: “Τα συναισθήματα δεν είναι ξεκάθαρα μαύρα άσπρα. Στο βιβλίο λέει ότι έχει δεθεί για πάντα με αυτό τον άνθρωπο και θέλει να προχωρήσει τη ζωή της και το μέλλον της Ελλάδος μαζί. Έχω σκηνές όπου βλέπεις την ιδιαίτερη σχέση τους”.

ΠΗΓΗ: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ