Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Γιαννακοπούλου: “Η κυβέρνηση θα κριθεί από τις πολιτικές που εφαρμόζει!”

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΔΙΧΩΣ ΣΤΙΓΜΑ

photography by Olga Tzimou/ www.olga-t.com

 

Χθες η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στον Β2 Δυτικό Τομέα της Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Briefing” του Γιώργου Πιέρρου στο Action24, όπου ανέλυσαν την τρέχουσα επικαιρότητα. Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ο ανασχηματισμός, το σχέδιο εμβολιασμού της χώρας και το άνοιγμα των σχολείων κυριάρχησαν στην συζήτηση τους.

 

Ερωτώμενη για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου η Βουλευτής είπε:

 

«Η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρη και εκφράστηκε στη σχετική ανακοίνωση που εκδώσαμε. Μας έχει προβληματίσει πολύ αυτή η απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

 

Διαφήμιση

Δεν είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας, όταν οι Έλληνες πολίτες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, όταν χαροπαλεύουν συνάνθρωποί μας στις εντατικές, όταν έχουν χάσει άνθρωποι τις δουλειές τους και είναι σ’ ένα αγώνα επιβίωσης, η Ιερά Σύνοδος να βγάζει αυτή την απόφαση. Είναι ένα μεγάλο λάθος, καθώς διχάζει τον λαό σε περισσότερο και λιγότερο θρησκευόμενους. Είμαστε όλοι Χριστιανοί.

 

Βεβαίως και η Κυβέρνηση όφειλε να είχε χειριστεί το θέμα με μεγαλύτερη προσοχή από την πρώτη στιγμή, έχοντας μια καλύτερη συνεννόηση και επικοινωνία, ώστε να μην τρέχει εκ των υστέρων. Σε κάθε περίπτωση θέλω να πιστεύω ότι αυτό το λάθος θα διορθωθεί.»

 

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης είπε:

 

«Αρχικά θα ήθελα να παρατηρήσω ότι δεν είδαμε κάτι θεαματικό, όπως επικοινωνιακά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση τις προηγούμενες ημέρες. Ο δομικός ανασχηματισμός, που θα έδινε ένα νέο στίγμα και μια νέα περπατησιά για την Κυβέρνηση δεν έγινε.

Διαφήμιση

 

Τελικά αυτό που είδαμε είναι να διατηρείται η ίδια δομή, το ίδιο σχήμα. Με εξαίρεση ότι έφυγαν κάποιοι εξωκοινοβουλευτικοί και εισήλθαν περισσότεροι Βουλευτές της Ν.Δ. Κάτι που δημιουργεί την αίσθηση προεκλογικού σχήματος, όπως αναλύθηκε από πολλούς δημοσιογράφους. Αίσθηση που ενισχύεται από την επιλογή του ηγετικού δίδυμου του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Η μετακίνηση του κυρίου Χατζηδάκη στο Υπουργείο Εργασίας, προϊδεάζει ότι επίκεινται σοβαρές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση δεν έχει δείξει σοβαρή μεταρρυθμιστική πνοή στο ασφαλιστικό. Ουσιαστικά οι αλλαγές που είδαμε είναι ένα συν-πλην στον Νόμο Κατρούγκαλου.

 

Στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούμε ότι οι όποιες αλλαγές, σ’ ένα τόσο φλέγον θέμα, όπως είναι το ασφαλιστικό θα πρέπει να είναι αντικείμενο ενός μεγάλου, ανοικτού πολιτικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων. Είναι πρωταρχική ευθύνη της Κυβέρνησης, να μεριμνήσει γι’ αυτό.

 

Διαφήμιση

Τελικά όσο στην Ελλάδα μιλάμε για μικρά και ευέλικτα κυβερνητικά σχήματα, τόσο αυτά μεγαλώνουν. Ίσως σε λίγο να δούμε να περιλαμβάνει και όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

 

Σε κάθε περίπτωση επειδή είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν στη θεσμική λειτουργία του κράτους και της πολιτικής, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

 

Εκλογές έχουμε κάθε 4 χρόνια και όχι για μικροκομματικά συμφέροντα. Ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή πανδημία, όταν έχουμε μπροστά μας ένα τσουνάμι οικονομικών εξελίξεων και βεβαίως μια κοινωνία σε τεράστια οικονομική δυσπραγία.

 

Επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί,  γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε θεσμικό ατόπημα, ειδικά από ένα Πρωθυπουργό που θέλει να λέει και να εμφανίζεται ότι ακολουθεί τις θεσμικές λειτουργίες του κράτους.»

Διαφήμιση

 

Αναφορικά με τον σχεδιασμό εμβολιασμού των πολιτών και το άνοιγμα των σχολίων τόνισε:

 

«Στο Κίνημα Αλλαγής διαρκώς επισημαίνουμε την ανάγκη να προχωρήσει ο εμβολιασμός, μ’ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Δυστυχώς όπως ανέφερε και η κυρία Παγώνη, έχουν γίνει λάθη, υπάρχουν καθυστερήσεις, ολιγωρίες και αναβολές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο «Γεννηματάς». Δεν φαίνεται όμως να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο. Εμείς ως σοβαρή αντιπολιτευτική δύναμη είμαστε εδώ για να βάλουμε πλάτη, με συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει.

 

Είμαι μητέρα τριών παιδιών και όπως όλοι οι γονείς επιδιώκουμε και ζητούμε να πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο, που είναι και ο φυσικός τους χώρος. Όμως θέλουμε να επιστρέψουν στα σχολεία με ασφάλεια, μ΄ ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό σύμφωνο με τις εισηγήσεις των ειδικών, προκειμένου να γίνει αυτό με ασφάλεια. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε ποιο είναι αυτό.

 

Διαφήμιση

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών, ότι πρέπει να γίνονται rapid tests τόσο στους μαθητές, όσο και στο διδακτικό προσωπικό, ενώ θα πρέπει να εφαρμοστεί και κλιμακωτό ωράριο.  Αναμένουμε λοιπόν να δούμε το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, όμως αντ’ αυτού είδαμε τις προηγούμενες ημέρες τον κύριο Πέτσα να προκαταβάλει τις αποφάσεις των επιστημόνων, που συνεδρίαζαν σήμερα.»