Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου για όλους και όλα: “Είμαστε εδώ να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αυτονομία του χώρου μας!”

Published

on

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Χθες ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «Briefing» του Γιώργου Πιέρρου. Με τον παρουσιαστή και τους δημοσιογράφους Γιάννη Πολίτη και Δημήτρη Τάκη, έγινε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα, και ιδιαίτερα για το ανυπόστατο, στημένο άρθρο εφημερίδας που με παρουσίαζε διατεθειμένη να αποχωρήσω από το Κίνημα Αλλαγής δήθεν για να υπουργοποιηθώ.

Ανάμεσα στα άλλα η κυρία Γιαννακοπούλου ανέφερε τα εξής:

? Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι τελείως προβοκατόρικο, ανυπόστατο, θα έλεγα πραγματικά αστείο αυτό που λέει το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ανήκω σε μια γενιά στελεχών που ήμουν πάντα ΠΑ.ΣΟ.Κ., που δεν έφυγαν ποτέ από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Από το 2012 μέχρι το 2019 ήμουν εκτός Βουλής και έδινα την μάχη στη πρώτη γραμμή, στην Μεσσηνία γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει έδρα.

? Εγώ και οι συνάδελφοι μου, μιλάμε με τις πράξεις μας, με την πορεία μας, με το έργο μας, με την μικρή μας ιστορία αν θέλετε, όχι με λόγια. Θα έπρεπε λοιπόν να ρωτήσουμε τον δημοσιογράφο, πως ενέπλεξε το όνομα μου σε όλο αυτό. Όμως οι δημοσιογράφοι κάνουν την δουλειά τους, το θέμα είναι ποιες είναι οι πηγές τους, ποιόν εξυπηρετούν όλα αυτά.

? Και τα τέσσερα στελέχη που στοχοποιηθήκαμε πρεσβεύουμε την απόλυτη αυτονομία του χώρου μας, εντέλει τις ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όλοι εμείς λοιπόν, τελικά εμφανιζόμαστε ως ύποπτοι και αυτοί οι οποίοι λένε ότι θέλουν να πάμε να συνεργαστούμε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βγαίνουν από το κάδρο. Καθαγιάζονται με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται ένα πολιτικό αντίβαρο με το να δημιουργούν την πιθανότητα να υπάρχει μια «δεξιόστροφή» ομάδα μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτά είναι αστεία, θυμίζουν συνδικαλισμό του 1980. Είναι απαράδεκτες μεθοδεύσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και που εν τέλει πληγώνουν τον ίδιο το χώρο.

? Αν θέλαμε ΣΥ.ΡΙΖ.Αϊκές καρέκλες ή Νέοδημοκρατικές καρέκλες, πιστέψτε με θα τις είχαμε, δε θέλουμε όμως αυτό. Πιστεύουμε απόλυτα στην αυτονομία του χώρου, αυτό για το οποίο μας ψήφισε ο κόσμος. Το 8,1%, αυτό μας έδωσε εντολή. Άρα λοιπόν ο δικός μου στόχος, αυτό για το οποίο παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις είναι πως θα μπορέσουμε να κάνουμε τον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τον χώρο του Κινήματος Αλλαγής ξανά να πρωταγωνιστεί. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

Advertisement

? Ο κύριος Ρέππας, τον σέβομαι και τον εκτιμώ, είναι ένα παλαιό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., βγήκε εσχάτως, τακτικά βέβαια, με αρθρογραφία και συνεντεύξεις να εκφράσει μια θέση. Το θέμα όμως αυτό υπάρχει εδώ και 6 με 7 μήνες, τουλάχιστον στα ρεπορτάζ. Εδώ λοιπόν βλέπουμε ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη μεθόδευση, υπάρχει μια στόχευση.

? Πριν κάποιους μήνες, είχα βγει και θέσει ένα εύλογο ερώτημα και προς την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και στα όργανα για το τι γίνεται με όλα αυτά. Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως υπάρχει μια στόχευση από κάποιους, οι οποίοι θέλουν να οδηγήσουν προς αυτή την σύγκληση.

? Εμείς αυτό που λέμε είναι ούτε προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εννοείται ότι δεν έχει θέσει κανένας το ζήτημα συνεργασίας με την Ν.Δ. Έχετε ακούσει κάποιο στέλεχος να λέει κάτι τέτοιο; Είναι τελείως εκτός ερώτησης. Εμείς είμαστε εδώ να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αυτονομία του χώρου μας. Αυτή η στόχευση και οι συζητήσεις που γίνονται πλήττουν σίγουρα όλον τον χώρο μας, γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

? Όπως είπα το μεγάλο ζητούμενο είναι πως θα μπορέσουμε να ανοίξουμε, να διευρύνουμε, να κάνουμε μεγαλύτερο τον χώρο μας. Αυτό είναι που πρέπει να δούμε. Πως ενώ έχουμε κάνει την πιο σωστή αντιπολίτευση, έχουμε τις πιο σωστές προτάσεις, αυτό δε φαίνεται βάση των μετρήσεων να το καρπωνόμαστε σε πολιτικό όφελος.

? Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντιγράφει ότι βγαίνουμε και λέμε. Το ενδιάμεσο πρόγραμμα, το πρόγραμμα στήριξης που έχουμε πει για τον τουρισμό και για την εστίαση, έρχονται και επαναλαμβάνουν ότι λέμε εμείς. Με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η αλήθεια είναι μια, δεν έχουμε καμία πολιτική ή ιδεολογική ή στρατηγική σύμπλευση. Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Υπάρχει πολιτισμική διαφορά και αυτό δε το λέω εγώ.

? Είμαι μαχόμενη, ενεργή πολιτικός και εκλέγομαι σε μια από τις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας, όπου ζει λαϊκός κόσμος. Οι ψηφοφόροι μας με τους οποίους μιλώ κάθε μέρα μας λένε ένα πράγμα, μην διανοηθείτε να συνεργαστείτε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βεβαίως να μην διανοηθούμε να συνεργαστούμε με την Ν.Δ., δεν τίθεται όμως τέτοιο ζήτημα, μας λένε παλέψτε για τον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

? Βεβαίως και θα ψηφίσουμε υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εναντίων του κυρίου Παπαγγελόπουλου. Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα, υπάρχει δυνατότητα να συζητήσουμε, και τι άραγε, με ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάνει όλο αυτό το παραδικαστικό κύκλωμα; Ουσιαστικά έχουν οδηγήσει δικά μας στελέχη σε τέτοιου είδους περιπέτειες, όπως αυτές που βλέπουμε. Υπάρχει λοιπόν περιθώριο να συνομιλήσουμε με τέτοιους ανθρώπους; Που πιστεύουν αυτά τα πράγματα; Υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όταν είδαμε πως λειτούργησε μέχρι πριν από λίγες μέρες στο ζήτημα της MARFIN; Εγώ σας λέω, ότι ακόμα και αν ξεχάσουμε την αντιπολίτευση που έκαναν το ’10 –’15, που μας έλεγαν δωσίλογους, προδότες κλπ. Ακόμα και αν ξεχάσουμε τον τρόπο που λειτούργησαν ως Κυβέρνηση, με το παραδικαστικό, με τα 100 δις που χρέωσαν την χώρα, με το ότι ρήμαξαν την μεσαία τάξη. Βλέπετε να άλλαξαν μυαλά; Βλέπετε να υπάρχει πραγματικό πολιτικό περιθώριο προσέγγισης, όταν ουσιαστικά εμμένουν στα ίδια και τα ίδια;

Advertisement

? Εγώ αυτό δε το βλέπω, ο κόσμος μας, σας διαβεβαιώ, δε το βλέπει. Τώρα αν ο κύριος Ρέππας και κάποια άλλα στελέχη μας το βλέπουν, το δέχομαι αλλά διαφωνώ ριζικά. Αλλά υπάρχουν και οι αποφάσεις των Συνεδρίων μας, που ήταν ομόφωνες. Αν υπήρχαν αυτές οι διαφοροποιήσεις για πιο λόγο δεν τις έθεσαν αυτά τα στελέχη τότε; Αυτό είναι άξιο απορίας. Εμείς είμαστε εδώ, όσο και αν κάποιων μπορεί να χαλάμε την σούπα, να παλεύουμε. Η δική μου γενιά παλεύει για αυτό το λόγο.

? Εμείς εκφράζουμε την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ., αυτό που ψηφίσαμε στα Συνέδρια και τα Όργανά μας. Δε βλέπω να είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καμία «νέα Ρώμη», αυτή τη στιγμή βλέπω ότι έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, βλέπω να έχουν ζητήματα και πολιτικά και εσωκομματικής φαγωμάρας. Δεν έχουμε κανένα λόγο λοιπόν, να δώσουμε το φιλί της ζωής στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στον κύριο Τσίπρα.

#kinima_allagis #προχωραμε #me_nadia
Κίνημα Αλλαγής