Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου: “Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση -κακοστημένη θεατρική παράσταση χωρίς ουσία η πρόταση μομφής”

Published

on

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Θα καταψηφίσουμε όλη την Κυβέρνηση, καταγγέλλοντας την κακοστημένη τριήμερη θεατρική παράσταση χωρίς ουσία»

Στην συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής, σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά του Υπουργού Οικονομικών κου Σταϊκούρα, τοποθετήθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, τονίζοντας εξ αρχής:

«Πρόκειται για Νομοσχέδιο- χαριστική βολή για τα νοικοκυριά, ταφόπλακα για τα φυσικά πρόσωπα,  χάρισμα για τις Τράπεζες και τις Εταιρείες εκείνες που ασχολούνται με τα  χρέη.

Μάλιστα ο κ. Σταικούρας βρήκε την στιγμή να επιτεθεί κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι οδήγησε την χώρα στα βράχια και στα Μνημόνια, λες και  δεν θυμόμαστε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, την εκτόξευση του χρέους και των ελλειμμάτων στην πενταετία Καραμανλή, που όταν είδε πού οδηγεί την χώρα, απέδρασε.

Μιλάμε για την εποχή των ψεύτικων στοιχείων και της παραπλάνησης. Απέδρασε, λοιπόν, πετώντας την καυτή πατάτα στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, απολαμβάνοντας από απόσταση το ξέπλυμα των ιστορικών του ευθυνών από τον ίδιο και από την Παράταξή του, αλλά και από άλλες πτέρυγες που απέκτησαν και αριστερόστροφη «Καραμανλική» συνιστώσα..»

Σχετικά με τον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα, δεν παρέλειψε να αναφέρει τα εξής:

«Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που έχει μεν τον τίτλο της δεύτερης ευκαιρίας, αλλά είναι προσανατολισμένο στις μαζικές πτωχεύσεις προσφέροντας πάρα πολλά πλεονεκτήματα στους πιστωτές.

Advertisement

Είναι προφανές πως αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την αξιοπρεπή διαβίωση των φυσικών προσώπων. Πώς μπορεί να έχει άραγε μια δεύτερη ευκαιρία ένας επαγγελματίας, όταν στην πτωχευτική του περιουσία περιλαμβάνονται και εισοδήματα που δημιουργούνται μετά τη πτώχευση; Με το παρόν νομοσχέδιο ωφελείτε απροκάλυπτα τα τραπεζικά ιδρύματα και επαναφέρετε στο παιχνίδι τις εισπρακτικές εταιρείες.

Στοχεύετε ως Κυβέρνηση στη μείωση του αριθμού των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και την επιβίωση των κολοσσών επιχειρήσεων, αποδομώντας ταυτόχρονα το οικοδόμημα του ν.3869 του ΠΑΣΟΚ.».

Άσκησε ωστόσο  σκληρή κριτική και στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά που κατάθεσε, μια πρόταση μηδενικού πολιτικού αποτελέσματος , τονίζοντας:

«Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνει φανερά πολλά πράγματα.

ΠΡΩΤΟΝ, κάνει φανερή την υποκρισία χωρίς όρια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία μέχρι ένα χρόνο πριν είχε αφήσει ως Κυβέρνηση εντελώς απροστάτευτη την πρώτη κατοικία.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, κάνει φανερή την απέλπιδα προσπάθεια του κ.Τσίπρα να συσπειρώσει το Κόμμα του κάνοντας οτιδήποτε , τώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να συγκεντρώνει το 18%- 19% .  Από την μεριά του καλά κάνει , αλλά καλό θα ήταν να μην εργαλειοποιεί την Βουλή, την Κοινοβουλευτική διαδικασία, χρησιμοποιώντας τακτικές φοιτητικών αμφιθεάτρων.

ΤΡΙΤΟΝ, δείχνει ότι τον κ.Τσίπρα δεν τον νοιάζει η Κυβέρνηση, αλλά το παιχνίδι των εντυπώσεων και τα πυροτεχνήματα, γυρνώντας σε ένα τύπο αντιπολίτευσης που θυμίζει τα ηρωικά χρόνια 2011-2014. Πολύ απλά, γιατί αν ήθελε να στείλει μήνυμα κατά της Κυβέρνησης, δεν θα κατέθετε πρόταση μομφής κατά ενός Υπουργού, αλλά συνολικά κατά της Κυβέρνησης .

Advertisement

Βγάζει έτσι λάδι τον κ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση, λες και όλο το πρόβλημα είναι ο κ. Σταϊκούρας. Ουσιαστικά, προσφέρει δώρο στον Πρωθυπουργό την ενίσχυση της συσπείρωσης της Συμπολίτευσης και της Ν.Δ .

ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ο κ.Τσίπρας επιδιώκει να εμφανίσει ότι η εξ αρχής αντίθεση σύσσωμης της Αντιπολίτευσης στο Νομοσχέδιο αποτελεί στοίχιση πίσω από την πρωτοβουλία του. »

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε:

« … Αυτή λοιπόν είναι η κατάσταση.

Από την μία πλευρά, μια Κυβέρνηση που έφερε ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, που νομοθετεί μη λαμβάνοντας υπόψη τίποτα, προώθωντας συντηρητικές επιλογές.

Από την άλλη, μια αξιωματική αντιπολίτευση που ψάχνει κανένα επικοινωνιακό τρικ, μήπως και σταθεί στα πόδια της.

Ως Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλουμε και τους δύο ως πρωταγωνιστές μιας κακοστημένης τριήμερης θεατρικής παράστασης χωρίς ουσία..»

Advertisement