Νάντια Γιαννακοπούλου: «Σήμερα θυμόμαστε όλοι την συμβολή της Φώφης Γεννηματά στην καθιέρωση της δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας»

Στο εθνικό πρόγραμμα για τη πρόληψη του καρκίνου του μαστού που φέρει το όνομα της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, αναφέρθηκε στην ομιλία της ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Συγκεκριμένα η κα. Γιαννακοπούλου, ανέφερε:

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα. Σήμερα θυμόμαστε όλοι την Φώφη Γεννηματά με την ανακοίνωση του προγράμματος με το όνομά της για τη δωρεάν προληπτική μαστογραφία για 1.3 εκατομμύρια γυναίκες από 50-69 ετών.

Για άλλη μία φορά η περιπέτεια της Φώφης, το θάρρος με το οποίο έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο, οι προτάσεις της με το να δώσουμε βάρος κυρίως στην πρόληψη χαράζει τον δρόμο.

«Αν ζεις με τον φόβο έχεις νικηθεί. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι.» είπε δημόσια δίνοντας μάθημα ζωής σε καρκινοπαθείς και μη. Ήδη άλλωστε από το 2016 45 γυναίκες βουλευτές ανάμεσά τους και η Φώφη Γεννηματά είχαν θέσει το ζήτημα να καλύπτεται η ψηφιακή μαστογραφία.

Είναι λοιπόν μεγάλη μας τιμή και χαρά που το πρόγραμμα αυτό θα έχει το όνομα της Προέδρου μας. Και ας μεταφέρουμε όλοι μαζί στις γυναίκες ότι η πρόληψη σώζει ζωές, να μην υποτιμούν τους κινδύνους και να αδράξουν την ευκαιρία και να μπουν στο πρόγραμμα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ