Νάντια Γιαννακοπούλου – Tο ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ, δυνατό, για να πρωταγωνιστήσει πάλι στην πολιτική ζωή της χώρας

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, ήταν φιλοξενούμενη στην ραδιοφωνική εκπομπή, του Δημήτρη Οικονόμου και της Εύα Αντωνοπούλου, «Σκάει Είδηση», στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Στη συζήτηση του σχολιάσανε τις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη εσωκομματικών οργάνων, την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στην ονομασία του κόμματος μας και την μελλοντική πορεία του κόμματος.

Σχετικά με τις χθεσινές διαδικασίες η κα. Γιαννακοπούλου, σχολίασε:

«Είναι αλήθεια ότι από τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις χθεσινές διαδικασίες βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο κόσμος θέλει τη δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, ως πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων.
Είδαμε να συμμετέχουν μαζικά πολίτες που είχαν αποχωρήσει από τον πολιτικό μας χώρα μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης, μέλη του κόμματος που είχαν αποστασιοποιηθεί, κυρίως όμως νέοι άνθρωποι, νέα παιδιά που θέλουν να προσφέρουν στη χώρα και τον πολιτικό μας χώρο.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μέσα σε δύσκολες πολιτικές συνθήκες ένα νέο, άφθαρτο στελεχιακό δυναμικό συμμετείχε χθες στις διαδικασίες, με την επιθυμία να δουν ξανά μια προοδευτική, Σοσιαλδημοκρατική παράταξη να αναγεννάται και να μιλάει για τα πράγματα που τους απασχολούν. Μια παράταξη που θα τους δίνει φωνή.»

Αναφορικά με το μήνυμα που εστάλη  προς τα δύο μεγάλα κόμματα, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος, τόνισε:
«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ, δυνατό, απέναντι σε όλους αυτούς που αμφισβητούσαν την δημοσκοπική άνοδο του. Ενώ η σημαντική συμμετοχή δείχνει το πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για να ακουστεί μια Σοσιαλδημοκρατική, προοδευτική πρόταση που θα απαντά στα πολύ σοβαρά προβλήματα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν ο πολυσυλλεκτικός πολιτικός χώρος που αγκάλιαζε το χώρο της Κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, τον χώρο του Δημοκρατικού, μεταρρυθμιστικού Κέντρου. Αυτό ήταν και είναι το στίγμα μας, που θα το αποσαφηνίσουμε περαιτέρω στο συνέδριο μας σε δύο εβδομάδες, όπου θα συζητήσουμε για τη ταυτότητα, τη στρατηγική, τους στόχους και το προγραμματικό πλαίσιο.»

Τέλος απαντώντας για το ποια θα είναι η πρόταση που κομίζει το ΠΑΣΟΚ για την κοινωνία, η κα Γιαννακοπούλου, είπε:

«Στο επερχόμενο συνέδριο μας θα αποσαφηνιστεί επακριβώς το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε. Σκοπός μας είναι να δυναμώσουμε την φωνή μας στην κοινωνία και να καταστούμε ο μεγάλος προοδευτικός πόλος. Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει στις μεγάλες κρίσεις της εποχής και οι όποιες λύσεις που προτείνει έρχονται ετεροχρονισμένα και δεν απαντούν στις προβλήματα των πολιτών. Από την άλλη πλευρά έχουμε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν μπορεί να επιτελέσει των θεσμικό της ρόλο.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ