Ν.Ηλιόπουλος: “Δεν μπορεί η χώρα να εξαρτάται από τα εσωκομματικά της ΝΔ”

Ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην “Βραδυνή της Κυριακής” και τοποθετήθηκε για την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ..

«Η χώρα δεν μπορεί να εξαρτάται από τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας»

Ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλάει σε πολιτική εκδήλωση, που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, με θέμα: «Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα για μια δίκαιη ανάπτυξη», στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

 

«Στρατηγική για διάλογο με την Τουρκία σημαίνει θετική ευρωτουρκική ατζέντα αλλά και ταυτόχρονη απειλή κυρώσεων», ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» και την Έλενα Καραμαγκάλη, ασκώντας παράλληλα κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι πανηγυρίζει για απόφαση της Συνόδου Κορυφής που δεν περιέχει κυρώσεις.

 

«Το αποτέλεσμα το είδαμε, ήταν η νέα επιχείρηση στο Καστελόριζο από την μεριά των τουρκικών πλοίων», σημειώνει.

 

Σχετικά με το ζήτημα της προσφυγής στη Χάγη, τονίζει ότι «το πραγματικό ερώτημα είναι αν μπορεί να το αντέξει  η ΝΔ». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν φέρνει καν προς ψήφιση τις διμερείς συμφωνίες με την Βόρεια Μακεδονία, χαρακτηριστική ένδειξη αδυναμίας. Η χώρα όμως δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές αντιφάσεις της ΝΔ», υπογραμμίζει.

 

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ΝΔ τασσόταν ενάντια στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο, που είχε προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα την προετοιμάζει ως «μεγάλη διπλωματική κίνηση», επισημαίνει ότι «σήμερα ζούμε την αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του ‘προβλέψιμου σύμμαχου’ και της ‘περικεφαλαίας’ που είχε επιλέξει το προηγούμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία».

 

Αναφορικά με την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Νάσος Ηλιόπουλος τη χαρακτηρίζει «μια τεράστια δημοκρατική νίκη, πρώτα από όλα των ανθρώπων που σήκωσαν στις πλάτες τους το βάρος της δίκης, των οικογενειών των θυμάτων, των συνηγόρων και όσων κινητοποιηθήκαν για να συμβάλουν στην ανάδειξη της εγκληματικής δραστηριότητας των νεοναζί».

Ωστόσο, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «επέλεξε μικροπολιτικά να εξαπολύσει μια σειρά από ψέματα και να επαναφέρει την θεωρία των δύο άκρων που αντικειμενικά ξεπλένει τους νεοναζί. Ψέματα που κορυφώθηκαν με την λάσπη για τον ποινικό κώδικα».

 

«Ό,τι ευνοϊκό υπάρχει για τους νεοναζί βρίσκεται στον παλιό και όχι στον νέο Ποινικό Κώδικα», σημειώνει και τονίζει ότι ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε την εκστρατεία λάσπης είναι γιατί «δεν επιθυμεί να συζητήσουμε για όλα αυτά που έδωσαν χώρο και νομιμοποίηση σε μια σειρά από ιδέες της Χρυσής Αυγής».

 

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ανοχή της κυβέρνησης Σαμαρά με τον κ. Μπαλτάκο να συνομιλεί με τους νεοναζί ή το μπλοκάρισμα του αντιρατσιστικού νόμου. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, εν μέσω της δίκης, ότι η βία της Χρυσής Αυγής ‘είναι σαν να μην υπάρχει’», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ