Νάσος Ηλιόπουλος: “Επικίνδυνος και αποτυχημένος ο κ.Χρυσοχοϊδης”

Συνέντευξη στον Alpha 989 FM, του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Σημεία συνεντεύξεων του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” & στο ρ/στ του Apha  98,9 FM: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκλείει 24.000 μαθητές από το δημόσιο πανεπιστήμιο  – Επικίνδυνος και αποτυχημένος ο κ. Χρυσοχοίδης”

 

 

“Βαθιά αντιπαιδαγωγικό” χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, το γεγονός ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε μια χρονιά που ήδη τρέχει!”. “Είκοσι τέσσερις χιλιάδες μαθητές αποκλείονται φέτος από το δημόσιο πανεπιστήμιο, εν μέσω, μάλιστα, καραντίνας και τηλεκπαίδευσης”, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” στην ΕΡΤ“Και ο κύκλος του αποκλεισμού κλείνει με την απόφαση της κυβέρνησης να δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν χρήματα να πάρουν πτυχία ισότιμα με εκείνα της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από ιδιωτικά κολέγια, για αυτό υποστηρίζουμε ότι δημιουργεί πελατεία για τα κολέγια”, συμπλήρωσε.

 

Αναφερθείς στο θέμα της πανεπιστημιακής φύλαξης ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι “πληρώνουμε την αποτυχία και την ιδεοληψία της ΝΔ”, παρομοιάζοντας μάλιστα την πολιτική της με εκείνη που εφαρμόζεται στη Τουρκία του Ερντογάν. “Προεκλογικά η ΝΔ μας έλεγε ότι θα καταργήσει το άσυλο, και σήμερα που έχει καταργηθεί και η χώρα μας είναι 2η στην ευρωζώνη σε αναλογία αστυνομικών ανά πολίτη, επιλέγει να προσλάβει επιπλέον 1.000 ειδικούς φρουρούς για τα προβλήματα στα πανεπιστήμια. Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να διώξει άμεσα τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Έχει αποτύχει, είναι άχρηστος και επικίνδυνος, αφού από τα χέρια του ξέφυγε ο υπαρχηγός των ναζί και ακόμη ψάχνουμε  να φέρουμε τον Γ. Λαγό“, συνέχισε χαρακτηριστικά -επιχείρημα που επανέλαβε και στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha.

 

Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση να προχωρήσει στο διάλογο με τους πρυτάνεις και τους πανεπιστημιακούς δασκάλους: “Δεν γίνεται όλοι να διαφωνούν και όλοι να έχουν άδικο τη στιγμή που το ΕΚΠΑ κατατάσσεσαι μάλιστα στη θέση 180 παγκοσμίως ανάμεσα σε 12.000 ιδρύματα και το ΑΠΘ στη θέση 205. Αυτό που ζητούν οι πρυτάνεις είναι να υπάρξει ένα σώμα φύλαξης σε επικοινωνία με τις πρυτανικές αρχές“.

 

Υπενθύμισε και στις δύο συνεντεύξεις του πως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία “επαναπροσέλαβε τους πανεπιστημιακούς φύλακες που είχε απολύσει το 2013 η κυβέρνηση της ΝΔ“. “Τα πανεπιστήμια δεν είναι άντρο ανομίας. Τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν μόνο αν ακούσουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα. Η κυβέρνηση σήμερα δεν βρίσκει μισή Σύγκλητο που να συμφωνεί με το νομοσχέδιό της. Ίσως πρέπει να αναρωτηθεί επιτέλους αν κάνε λάθος”, συμπλήρωσε.

 

Στην ΕΡΤ ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε πως μέχρι και “οι κκ Φορτσάκης και Σουφλιάς διαφωνούν με την πανεπιστημιακή αστυνομία”, εκτιμώντας ότι “όχι μόνο θα υπάρξει προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον του νομοσχεδίου, που είναι αντισυνταγματικό, αλλά και στην πράξη δεν θα λειτουργήσει”.

 

Στο μεταξύ, προσέθεσε στο ραδιόφωνο του Alpha ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει και τον αντισυνταγματικό νόμο του κ. Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις”. “Η ΝΔ έχει επιλέξει το δρόμο του αυταρχισμού και ποντάρει μόνο στην καταστολή, αφού δεν μπορεί να κάμψει τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική της”.

 

“Είναι αστείο να κατηγορεί η κυβέρνηση της ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει την τρομοκρατία. Σας θυμίζω μόνο πως όταν ψηφίζαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κοτζιάς δέχθηκε επίθεση με σφαίρες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμπρηστικές επιθέσεις με μολότωφ. Και ήταν η ΝΔ που τότε σφύριζε αδιάφορα αφού είχε βρεθεί με τους νεοναζί στο δρόμο“, τόνισε.

 

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown επισήμανε στο μεταξύ πως “αν αυτό συμβεί θα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας”. “Όλο αυτό τον καιρό η επιστημονική επιτροπή εισηγείται μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ΝΔ αρνείται να ακούσει”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, σημειώνοντας πως “αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και τη λήψη μέτρων στους χώρους εργασίας και στα μέσα μεταφοράς που είναι εστίες υπερμετάδοσης”.

 

Την ίδια ώρα, “αρνείται να λάβει μέτρα για να στηριχθεί η οικονομία και να αποφύγουμε την ύφεση”. “Δυστυχώς το 2020 η Ελλάδα έκλεισε με τη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος”, σημείωσε.

 

Τελος, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αντιπολίτευση με μικροκομματικούς όρους μπροστά στην πανδημία”, υπενθυμίζοντας τις “πρωτοβουλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αρθεί το καθεστώς πατέντας στα εμβόλια -πετυχαίνοντας σχετική απόφαση στο Συμβούλιο της Ευρώπης- καθώς και τη σχετική συμφωνία του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ, μετά από πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα για επικοινωνία μαζί του”.​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ