Νέοι από κάθε Νομό της Κρήτης στηρίζουν ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής!

Γράφουν στο  “The Socialist” -Το Νο1 Website Ενημέρωσης της Κεντροαριστεράς 6 Νέοι, από κάθε Νομό της Κρήτης, που εκφράζουν την στήριξή τους στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δίνοντας το στίγμα για την επόμενη μέρα – Η παράταξη πρέπει να βασιστεί στην νεολαία! 

5+1 νέοι που ζουν, εδράζονται και συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κρήτης, δείχνουν ότι η περιφέρεια μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο επανάκαμψης της δημοκρατικής παράταξης.

Συγκεκριμένα από τον νομό Χανιών : Λάμπης Χριστόπουλος 

Φοιτητής Πολυτεχνείο Κρήτης, Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Χανίων, Μέλος Νεολαίας ΚΙΝΑΛ

Η παράταξη του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, αντιπροσωπεύει πλήρως  την ιδεολογία της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς. Είμαστε επομένως, κι όχι αδίκως, η φωνή της λογικής και του λαού. Βαδίζουμε, έχοντας σαν αρχή τόσο το όνειρο και το όραμα, όσο και το ρεαλισμό.

Σαν φοιτητής στα Χανιά, συσπειρώνοντας σταδιακά άτομα και δυνάμεις της νεολαίας για το Κίνημα Αλλαγής, όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, είναι γιατί βλέπουν ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ ακολουθούν κοινή γραμμή πορείας και εξαπάτησης, με τον κόσμο να μένει στην… απ’ έξω. 

Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη, ενώ από τη ΝΔ επωφελούνται μόνο οι ‘’έχοντες’’ και τα γαλάζια παιδιά.

Τα Χανιά αλλά και όλη η Κρήτη, χρειάζονται ανθρώπους να στηρίζουν 

την προσπάθεια αγροτών, εργατών και όσων ασχολούνται με τον τουρισμό, επισημαίνοντας τα προβλήματα, κάτι που το ΚΙΝΑΛ και η νεολαία έχει την ευκαιρία να κάνει, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από τη νόσο της εσωστρέφειας και η ΝΔ θεωρεί αυτά τα θέματα ‘’μικροπροβλήματα, άρα γιατί να ασχοληθεί’’, αρκεί να συσπειρωθεί, να ακούσει και να ακούσουμε κι εμείς προτάσεις. 

Νομός Ρεθύμνης: Κασσάνδρα Κοτζανάκη 

Υποψήφια Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής στο Νόμο Ρεθύμνης 

Πειστήκαμε στο όνομα της οικονομικής κρίσης να συμβιβαστούμε, να μην διεκδικούμε και σχεδόν να μην ονειρευόμαστε για το μέλλον. Να ζούμε στην ανασφάλεια. Να θεωρούμε φυσιολογικό αμέσως μετά την αποφοίτηση μας να εντασσόμαστε στην ανεργία. Να απαξιώνουμε την πολιτική όπως μας απαξίωσε και εκείνη. 

Εγώ στα 25 μου χρόνια συνειδητά αποφάσισα ότι η συμμετοχή των νέων είναι απαραίτητη για μια πολιτική αληθινή, ανθρώπινη και αξιόπιστη. Συμμετέχω μαζί με μια ομάδα που δουλεύει χωρίς λαϊκισμό και επικοινωνιακά παιχνίδια. Μια ομάδα νέα. Μια ομάδα που ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση με άμεσες, υπεύθυνες προτάσεις για τα σημαντικά προβλήματα που πλήττουν την χώρα. Μια τέτοιου είδους αντιπολίτευση είναι τουλάχιστον άδικο να αμφισβητείται. Άδικο για μία αδικημένη γενιά που επιστρατεύτηκε σε αυτό τον πολιτικό χώρο για να διεκδικήσει τον μέλλον. 

Συμμετέχω στο Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, ένα πολιτικό χώρο που έχει την δική του μεγάλη ιστορία στην δημοκρατία, στην διεκδίκηση δικαιωμάτων και ελευθεριών. Και ας προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε απλά μια ματαιόδοξη πολιτική που χρησίμευε μόνο για επίδειξη. Την μόνη περίοδο πραγματικής ανάπτυξης της χωράς. Το Κίνημα Αλλαγής σηκώνει το βάρος του παρελθόντος. Όταν το ΠΑΣΟΚ χρεώθηκε την οικονομική κρίση, ενώ ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα που προσπάθησε να πάρει άμεσες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της. Την ίδια στιγμή προηγούμενες κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα αποποιήθηκαν ευθύνες και έτρεχαν να σωθούν με πολιτικά – επικοινωνιακά παιχνίδια. Αυτή την βαριά ιστορία πρέπει να συνεχίσουμε εμείς η νέα γενιά με τους παλαιότερους που έμειναν πιστοί στην ιδεολογία, στις ιδέες και στις αξίες του ΠΑΣΟΚ χωρίς να ψάχνουν εξουσία σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Πιστεύω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να αναλάβουν οι νέοι, να απελευθερωθούν από τα λάθη του παρελθόντος και να διεκδικήσουν το μέλλον.

 

Νομός Ηρακλείου: Μιχάλης Φακουρέλης

Μέλος του τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής, υπεύθυνος Οργανωτικού & Δικτύου Νεολαίας της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής νομού Ηρακλείου, Αυτοδιοικητικός

Η περιφέρεια της Κρήτης έχει φωνή και ηχεί Δημοκρατικά. 

Διαχρονικά το DNA των κρητικών υπήρξε άρρηκτα συνδεδεμένο  με την Δημοκρατική παράταξη  καθώς μόνο εκείνη αφουγκράστηκε πλήρως τους προβληματισμούς των ανθρώπων της. Ακόμα και τις δύσκολες στιγμές που λοιδορηθήκαμε και επωμιστήκαμε φορτία που δεν μας αναλογούσαν το φρόνιμα στην Κρήτη παρέμεινε υψηλό .                        

Στην περιφέρεια οι νέοι δεν ξεχάσαμε ποτέ, συνεχίσαμε να αγωνιζόμαστε για ένα περιφερειακό κράτος ίσων ευκαίρων και συνθήκων σε σχέση με το κεντρικό, κλείσαμε τα αυτιά μας και ορθώσαμε το ανάστημα μας ενάντια στις «αριστερές» σειρήνες του λαϊκισμού αλλά και στις «δεξιές» σειρήνες του συντηρητισμού. 

Παραμείναμε πιστοί, αναλογιστήκαμε τις ευθύνες μας και παρά την πολιτική απαξίωση που βιώσαμε ως νέοι, δεν στελεχώσαμε τα αντίπαλα κόμματα στον βωμό της πολιτικής εξουσίας. 

Ως νέα γενιά και σε συνδυασμό με τα παλιότερα στελέχη έχουμε την δυνατότητα και συγκροτούμε ένα σύγχρονο προοδευτικό κόμμα αλλαγών με κοινωνικά ερείσματα θέτοντας κομβικά ζητήματα προς του πολίτες, παράγοντας εποικοδομητική αντιπολίτευση αποφεύγοντας τις πολιτικές σκοπιμότητες .

Επιλέγουμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε, έχοντας ως εχέγγυο όσα αποκτήσαμε ως παρακαταθήκη από τη δημοκρατική παράταξη και σε συνδυασμό με την ιδέα τις δημιουργίας που μας διακατέχει ως νέα γενιά συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά μας, έχοντας ως μέσον το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Λεωνίδας Αποδουλιανάκης – Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΔΜ, Μέλος του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου Κρήτη

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε όπου η υγεία, η παιδεία και πάνω απ’ όλα η ατομική ελευθερία βάλλονται καθημερινά, θα ήθελα να εκφράσω την στήριξή μου στη Δημοκρατική Παράταξη η οποία βγαίνει ξανά δυναμικά μπροστά για να προασπίσει τα παραπάνω αγαθά στα οποία αυτή έδωσε σάρκα και οστά  μέσα από τις διεκδικήσεις, τους αγώνες και κυρίως το έργο που παρήγαγε όλα τα χρόνια της ιστορίας της, είτε βρισκόταν στη θέση της κυβέρνησης, είτε όχι.

Βασιζόμενη λοιπόν στις αρχές της, αυτές της 3ης Σεπτεμβρίου, στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο αλλά και στη δίψα για πολιτική και κοινωνική αλλαγή που διακατέχει όλο το δυναμικό των στελεχών της και εξόχως τη νέα γενιά αυτών, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει τη μάχη με το σκληρό, αυταρχικό, βγαλμένο από σκοτεινές εποχές κράτος που εγκαθιστά σε όλα τα επίπεδα κάθε μέρα η Δεξιά και στη δήθεν αντιπολίτευση που προάγει η υποτιθέμενη αριστερά, η οποία στηρίζεται και περιορίζεται σε μια λαϊκίστικη συνθηματολογία χωρίς εναλλακτικές προτάσεις.

Οι πολίτες και η χώρα την έχουν ανάγκη και εκείνη πρέπει να σταθεί πιο δυνατή και ακλόνητη από ποτέ μαζί με αυτούς για αυτούς, στους δρόμους και στις πλατείες όπου γεννήθηκε μαζί με τη Δημοκρατία.  

 

Nομός Λασιθίου: Μουλιανιτάκης Γεώργιος 

Μέλος Ν.Ε Λασιθίου, Πρώην Γραμματέας Π.Α.Σ.Π ΤΕΙ Πελοποννήσου, τελειόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας ΤΕΙ Πελοποννήσου

Οι νέοι στην περιφέρεια στηρίζουν ΚΙΝΑΛ, διότι είναι ένα κόμμα που πάει κόντρα στο στείρο αρνητισμό́. Μέσα από́ τις προτάσεις που καταθέτει στη Βουλή́ προσπαθεί́ να προάγει τις προοδευτικές αξίες, την πολιτική́ ενοποίηση της Ευρώπης , την προοδευτική́ αλλαγή́ , τις προκλήσεις τις εποχής , το κοινωνικό́ κράτος.

Ως νεολαία του ΚΙΝΑΛ θεωρούμε  πως η αλλαγή́ είναι συνυφασμένη με τους νέους ανθρώπους , για αυτό́ και πρέπει να αποτελέσουν προμετωπίδα ώστε το δημοκρατικό́ κόμμα να μπορέσει να καταστεί́ και πάλι πλειοψηφικό́.

Ως νέα γενιά του Κινήματος Αλλαγής είμαστε κόντρα στις αριστερές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις δεξιές απόψεις της ΝΔ.

Σκουλούδης Γιώργος:  Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Νομού Λασιθίου

Ξημερώνει μια νέα μέρα, Ιανουάριος 2021. Μιλώντας και αναπολώντας τα παιδικά μου χρόνια έχω μόνο χαρές να θυμηθώ. Μία ανάμνηση που προσπαθώ να κάνω καθημερινότητα στο μικρό μου παιδί.

 Ήταν χρόνια που ως Δημοκρατική παράταξη  ήμασταν δυνατοί.               Η συντήρηση δεν άργησε όμως να επανέλθει και να σκορπίσει δυστυχία, διχόνοια και προβληματισμό για το αύριο. 

Έσκισε μνημόνια, έφερε τραπεζική απεργία, κατακρεούργησε το συνταξιούχο και τον μικρομεσαίο εξυπηρετώντας μόνο τον πλούτο. 

Υποστηρίζω το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ επειδή έφερε ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής τον άνθρωπο. 

Ήρθε η ώρα των ριζικών αλλαγών μετρώντας τα βήματα ξανά από την αρχή για ένα καλύτερο αύριο που μπορούμε και αξίζουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ