Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση των “Like” & των “Dislike”: Πρόστιμα σε μαθητές – η νέα “κωλοτούμπα”

Published

on

Γράφει η Άννα Γεωργίου, φοιτήτρια Παιδαγωγικού Αθηνών

“Kλέβω” τον τίτλο από το πολύ πετυχημένο post της ομάδας του “The Socialist” που είδαμε όλοι αργά το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγεται..

 

Είναι γεγονός πως αυτή η κυβέρνηση προβληματίζει σε κάθε της δήλωση. Έχει χάσει κάθε έννοια εμπιστοσύνης που μπορεί να “έχτισε” με σοκ και δέος την περίοδο του Μαρτίου του 2020, με την “αγιοποίηση” του  Πρωθυπουργού και του Σ.Τσιόδρα. Έχασε την εμπιστοσύνη των νέων από την στιγμή που αντί να παραδεχθεί τα δικά της τραγικά πολιτικά λάθη, επέρριψε τις ευθύνες σε εμάς, τους νέους που έχουμε χάσει την γη κάτω από τα πόδια μας, που βάλαμε την ζωή και τα όνειρά μας σε αναστολή και που γνωρίζουμε πως ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε , δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα μα με πρόστιμα, περιφρουρούμενη δημοκρατία, αστυνομοκρατία και λειψή παιδεία – όση απέμεινε και δεν “ξεπουλήθηκε” στους “έχοντες” , σε αυτούς που μπορούν να στείλουν το παιδί τους έξω, να σπουδάσει οπουδήποτε, και να έρθει στην Ελλάδα ως ισότιμο μέλος της αγοράς- μπορεί και ως ανώτερο μέλος της αγοράς, προσπερνώντας πανελλήνιες εξετάσεις, σκληρό δημόσιο σύστημα παιδείας και Γ’Βάθμια στα όρια της κατάρρευσης με 2 έτη πλέον “στην πλάτη μας” αφού δεν νομίζω πως έχουμε λάβει τα απαραίτητα εφόδια για να καλούμαστε επιστήμονες μετά από 1 +χρόνο σε αποδιοργάνωση. Εγχειρίδια και συγγράμματα οι περισσότεροι δεν έχουμε, δεν νομίζω να λάβουμε “στα κοντά”, εξεταστικές με πρόχειρα στημένη “τηλεκπαίδευση” δεν λογίζονται ως εξεταστικές μα ως “δοκιμές” πρόχειρα γραμμένες από μια κυβέρνηση που μας έχει κολλήσει στον τοίχο χωρίς να ξέρουμε γιατί εμείς, οι νέοι συγκεκριμένα, είμαστε η ρίζα του κακού, γιατί εμείς οι νέοι, είμαστε οι “ψεκασμένοι” αυτής της κοινωνίας…

Πρόσφατα, νέο “Φιάσκο” η “κωλοτούμπα” της Υφυπουργού Ζέτας Μακρή, που το πρωί δήλωνε με παρρησία πως θα επιβληθούν πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές αν δεν είναι εντός του χρονικού ορίου σπίτι τους μετά το τέλος του μαθήματος και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου και σε παράβαση εντός του σχολικού χώρου, ενώ μετά την κατακραυγή από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της αντιπολίτευσης και ακόμα και δημοσιογράφων που εργάζονται σε “γραφεία Τύπου-ΜΜΕ” της κυβέρνησης, τα πήρε πίσω, το βράδυ με ένα tweet… Αστεία και επικίνδυνα πράγματα…

Advertisement

Υπάρχουν λόγοι φαντάζομαι που αυτή η κυβέρνηση εκλέχτηκε με αυτοδυναμία μάλιστα από το εκλογικό σώμα, πιστεύω όμως πως έχει αντιληφθεί κάποιος κάπου την συνεχόμενη φθορά τους στις ηλικιακές ομάδες 17-35 και αυτό τους φοβίζει.

Χρησιμοποιούν τα social media είναι σαφές πια. “Πετάνε” μια εξαγγελία το πρωί, για να την μαζέψει ο Πρωθυπουργός ως “influencier” λίγο αργότερα αν τα σχόλια είναι αρνητικά και οι αντιδράσεις μεγάλες. Αν είναι θετικά, πάλι, ο Πρωθυπουργός όχι μόνο επιβεβαιώνει την είδηση μα εξαγγέλλει πρόσθετα μέτρα που βασίζονται στα σχόλια και τις αντιδράσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Κυβέρνηση Twitter , κυβέρνηση Facebook , κυβέρνηση των “άριστων digital marketers” και σε καμία περίπτωση κυβέρνηση υπεύθυνη, με σχέδιο και πρόγραμμα για τους νέους και για τους πολίτες αυτής της χώρας.