ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Ανένδοτος αγώνας για το Κίνημα Αλλαγής.

Γράφει ο Άγγελος Γαβρής.

Το “ποτήρι ξεχείλισε” για την Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής.

Εδώ και καιρό το Κίνημα έχει αναφερθεί στον ύποπτο ρόλο των ΜΜΕ και αρκετών δημοσιογράφων που υποσκελίζουν τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής και όταν δεν δίνουν λιγοστό χρόνο στους εκπροσώπους του, δίνουν μπόλικο για να διαρρεύσουν “φήμες” συνεργασίας, μεταγραφολογίας και συναντήσεων, με στόχο αποκλειστικά να το πλήξουν όπως μπορούν.

Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα στη Βουλή που έχει να επιδείξει πλούσιο και στοχευμένο πολιτικό έργο. “Είμαστε η μόνη υπεύθυνη φωνή αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο και αυτό ενοχλεί.” Ήταν το σχόλιο του Μανώλη Όθωνα, του Χρήστου Πρωτόπαπα και του Παύλου Χρηστίδη σε σχετική ερώτηση.

Ακολουθεί η δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Οι παπαγάλοι που στοχοποιούν το Κίνημα Αλλαγής και εμένα προσωπικά, αποκτούν από σήμερα ονοματεπώνυμο.

Είναι φανερό πριν ακόμα από τις τελευταίες εκλογές ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει στοχοποιηθεί. Γιατί ενοχλούμε και φαίνεται πως ενοχλούμε πολύ. Ίσως επειδή λειτουργεί ως ένα ανάχωμα στην πόλωση και στο διχασμό. Στοχοποιείται η παράταξη μας και στο πλαίσιο αυτό βάλλομαι και εγώ προσωπικά. Έχω μιλήσει στο προηγούμενο διάστημα για παπαγάλους. Φαίνεται ότι αυτοί οι παπαγάλοι αποκτούν από σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που δίνουν την εντύπωση ότι εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και μένα. Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης σε βάρος μου και σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής. Πρέπει να σας πω ότι ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως φτηνά και σεξιστικά. .Αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο κ. Πρετεντέρης όταν έλεγε ότι η κα Γεννηματά ίσως δεν πήγε στη Βουλή γιατί έπρεπε να πάει στο κομμωτήριο. Όλα αυτά τα 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια. Δεν το βάζω κάτω γιατί θεωρώ ότι αυτό γίνεται σε βάρος και πολλών άλλων γυναικών στην Ελλάδα και όχι μόνο στην πολιτική αλλά στις επιχειρήσεις , στους χώρους δουλειάς. Δεν θα κουραστώ, λοιπόν, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας γιατί οι γυναίκες μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στους χώρους που βρισκόμαστε και στην πολιτική ζωή πρέπει όλοι να αποδεχθούν επιτέλους ότι μπορεί να υπάρξει γυναίκα πρόεδρος, η οποία μάλιστα έχει εκλεγεί απολύτως δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος της. Και φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν και τα άλλα κόμματα της Βουλής και η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτού του είδους τις τοποθετήσεις, τις δημόσιες τοποθετήσεις. Και πρέπει να πω ότι δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα. Το γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία. Όσο για τη θέση μου και τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ήταν απόλυτα ξεκάθαρη με δημόσιες τοποθετήσεις και δικές μου και του Κινήματος και προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, όλων όσων δεν ήμασταν εκείνη την ώρα στην ψηφοφορία. Αλλά προφανώς δεν ήταν εκεί το θέμα.

Τι μέλει γενέσθαι;

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Socialist, θα υπάρξουν αλλαγές ως προς την αντιμετώπιση των δημοσιευμάτων που θα παρεκκλίνουν από τα όρια της ηθικής και της δημοσιογραφικής γνώμης. Όπως αφέθηκε να εννοηθεί, θα υπάρξουν και πολιτικές πράξεις που θα θωρακίσουν το ΚΙΝΑΛ από παπαγαλάκια και συμφέροντα. Ένας νέος Ανένδοτος αγώνας.