Νίκος Ανδρουλάκης: “Αυτόνομη και δυναμική η επόμενη μέρα – Καμία συνεργασία με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ”

Ο υποψήφιος για τη προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγει τα χαρτιά του στο NEWS 24/7 αφήνοντας αιχμές προς υποψηφίους που κλείνουν το μάτι στη συντήρηση. Το πολιτικό σχέδιο, το όραμά του και η απάντηση για ενδεχόμενες συνεργασίες με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Πλησιάζουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, που θα σηματοδοτήσουν την επόμενη μέρα στο κόμμα, μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ένας εκ των υποψηφίων που προσδοκά στο να κάνει τη διαφορά, κερδίζοντας την ηγεσία του κόμματος, είναι ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πολλάκις έχει μιλήσει στο παρελθόν για την ανάγκη επιστροφής του ΚΙΝΑΛ στις παραδοσιακές αξίες του ΠΑΣΟΚ, και σε όσα πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία.

Αναδεικνύει την ανάγκη επανατοποθέτησης του κόμματος στο φάσμα της κεντροαριστεράς, με καθαρές θέσεις υπέρ της κοινωνίας των πολιτών, και με όχημα τη διαφάνεια και τη πάταξη της διαφθοράς. Κοινώς, αφήνοντας πίσω του στοιχεία που μέχρι και σήμερα αποτελούν τροχοπέδη για την άνοδο του σχηματισμού δημοσκοπικά, και εκλογικά.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, απορρίπτει ενδεχόμενες συνεργασίες με Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας πως η επόμενη μέρα του κόμματος πρέπει να είναι αυτόνομη και δυναμική, όχι ως ρυθμιστής αλλά ως παράγοντας διαμόρφωσης νέων πολιτικών προτάσεων στο ευρύτερο φάσμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Να γίνει “μία παράταξη που θα δώσει ξανά το χέρι στις κοινωνικές ομάδες που το εγκατέλειψαν τα χρόνια της κρίσης”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ως παράδειγμα εξόδου από την κρίση φέρνει τη Πορτογαλία, ενώ εστιάζει ιδιαίτερα στην ανάγκη επιστροφής στο αξιακό τόξο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα σύμβολά του.

“Το παρελθόν μας έχει και μελανά σημεία, από στελέχη που εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη του λαού για προσωπικά οφέλη”, παραδέχεται, αλλά τονίζει με νόημα πως “κανείς δεν θα ξεπλυθεί μέσα από το Κίνημα και τα σύμβολά του”, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές.

Σχολιάζοντας επίσης τη παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της η Φώφη Γεννηματά, αναφέρει πως ένα κύριο μέλημα για το μέλλον, είναι η σύνθεση και η ενότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ