Παύλος Γερουλάνος: Τα πιο δύσκολα ερωτήματα δεν είναι στο debate, είναι στον δρόμο

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας σήμερα το πρωί στον Δημήτρη Τάκη και στη Χριστίνα Κοραή στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, αναφέρθηκε τόσο στο επίκαιρο θέμα του debate αλλά και στο ζήτημα των πιθανών μετεκλογικών συνεργασιών του Κινήματος Αλλαγής. Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:  

 

Το debate και ποια είναι τα πραγματικά δύσκολα ερωτήματα: 

 

Εγώ έχω πει, όπου θέλετε, όποτε θέλετε, με ό,τι κανόνες θέλετε. Είναι λίγο αστείο που κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα το debate. Ότι φοβόμαστε ερωτήσεις που μπορεί να μας γίνουν. Όταν οποιοσδήποτε περπατάει στους δρόμους μας κάνει τις πιο αμείλικτες ερωτήσεις. Ερωτήσεις από ανθρώπους οι οποίοι έχουν τα σπίτια τους εγκλωβισμένα σε δάνεια. Από τους ανθρώπους οι οποίοι δεν βγάζουν τον μήνα, και εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε αν θα μας κάνουν 3 ερωτήσεις ή αν θα ρωτάμε ο ένας τον άλλον. Είναι λίγο αστεία αυτά τα πράγματα. Όσο πιο ελεύθερη γίνει η συζήτηση, για εμένα τόσο το καλύτερο. Μη χάσουμε άλλον χρόνο. 

 

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών

 

Πάνω σε προγραμματική βάση, βασική αρχή για εμένα είναι αυτή η διοικητική μεταρρύθμιση που σας λέω. Έχω ζήσει το Υπουργείο και αν θες να αλλάξεις κάτι και να μην στο ξαναλλάξουν μετά από τρία χρόνια χρειάζεται μία διαδικασία η οποία αυτό να στο διασφαλίζει. Η αποσυγκέντωση της εξουσίας αυτό διασφαλίζει. Με ποιον να συνεργαστώ για τη αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Με την ΝΔ που έκανε το επιτελικό κράτος κα πήγε όλη την εξουσία στο Μαξίμου ή με τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να καπελώσει κάθε θεσμό ο οποίος θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι απελευθερωμένος. 

 

Να βάλουμε ένα στοίχημα;

 

Και να βάλουμε ένα στοίχημα για να το διασκεδάσουμε λίγο; Αν εγώ δω ειλικρινή διάθεση είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ – ανάλογα με το ποιο θα είναι πρώτο κόμμα – να ανοίξουν ένα πραγματικό διάλογο συνεργασιών, εγώ θα το χάσω. Είμαι σίγουρος ότι και τα δύο κόμματα, οποιοδήποτε είναι πρώτο θα πάει αμέσως σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ