Νίκος Ανδρουλάκης: “Ασκούμε πιέσεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης για να “σκληρύνει” την στάση του απέναντι στην Τουρκία”

Γράφει η Βίκυ Χαριτάκη για το "The Socialist"

Για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά και αποκαλύψεων ενός «αρχιμαφιόζου» ο οποίος εκθέτει την κυβέρνηση Ερντογάν, μίλησε ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε έναν φάκελο προόδου την προηγούμενη εβδομάδα ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα θέματα που απασχολούν την Τουρκία, όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η αναστολή τελωνειακής ένωσης αλλά και η τροπολογία του κ. Ανδρουλάκη σχετικά με το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Ακόμα, υπογράμμισε πως αυτός ο φάκελος προόδου είναι απο τους σκληρότερους ενάντια στην Τουρκία. 

 

Πιέσεις ασκούνται προς το Συμβούλιο ώστε να σκληρύνει την στάση του και να αποφύγει κατευναστικές πολιτικές προς την Τουρκία καθώς τέτοιο είδους πολιτικές οδηγούν σε μακροχρόνιο τέλμα. Επιπλέον, σε περίπτωση που η Ευρώπη πάει σε αναστολή μέσω αποφάσεων του Συμβουλίου θα προκύψει μια νέα ειδική σχέση η οποία θα περιφρουρήσει τα εθνικά μας συμφέροντα και οχι αποκλειστικά τα οικονομικά συμφέροντα των ευρωπαίων. Ο ίδιος πρότεινε να πάμε σε Διεθνές Δικαστήριο με συνυποσχετικό για διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών καθώς μια τέτοια στρατηγική θα μπορούσε να στηριχθεί και απο τους Ευρωπαιους. 

 

Όσον αφορά το περιστατικό αεροπειρατείας, ο κύριος Ανδρουλάκης ανέφερε πως δεδομένου ότι αυτό το περιστατικό διαδραματίστηκε στο έδαφος μας, οφείλει η Ελλάδα να ενημερώσει την διεθνής κοινή γνώμη για τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο αεροπλάνο με τον δημοσιογράφο και προχώρησαν στην απαγωγή. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξει διαφάνεια καθώς τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα σε όλους και στους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να παρθούν αποφάσεις έναντι αυτού του καθεστώτος. 

 

Το κράτος μας δεν μπορεί να είναι τροχονόμος τέτοιων ακραίων πρακτικών, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής

Δείτε εδώ το video του ΣΚΑΪ σχετικά με τις αποκαλύψεις του φερόμενου ως “αρχηγικού” μέλους του υποκόσμου της Τουρκίας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ