Νίκος Ανδρουλάκης: “Αυτόνομο Κίνημα Αλλαγής”

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτόνομο Κίνημα Αλλαγής

Στο Action 24 παραχώρησε συνέντευξη, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Πήρε θέση σε όλα όσα έχουν δεί το φως της δημοσιότητας περί Προοδευτικής Διακυβέρνησης και ο ίδιος τόνισε με σαφήνεια πως το Κίνημα Αλλαγής θα πορευθεί αυτόνομο, υπάρχει απόφαση συνεδρίου που το ορίζει αυτό και οφείλει να γίνει σεβαστή από όλους.

Ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εννοούσε συμμαχίες με τον Σύριζα στα λεγομενά του.

Ενώ σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως ο Πρωθυπουργός,Κυριάκος Μητσοτάκης , χάνει την αξιοπιστία του αφού αλλα έλεγε το 18′ για αναπληρωτές Υπουργούς και άλλα πράττει σημερα, ενώ ταυτόχρονα σχολίασε το “μικρό ευέλικτο σχήμα” που είχε ως “σημαία” ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ.

Αναφορικά με την κατάσταση στην οικονομία της χώρας,  ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη και να έχει σχέδιο απορρόφησης των χρημάτων που θα δωθούν στο πλαίσιο του Ταμείου ανασυγκρότησης, ενώ θα πρέπει να εστιάσει και σε άλλες προτεραιότητες όπως η κλιματική αλλαγή και η πράσινη ανάπτυξη.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον τουρισμό”, επισήμανε στα λεγόμενά του ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,  καθώς εκτιμάει πως θα πάμε καλύτερα σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι μα και πως έχουμε αποκτήσει εμπειρία πλέον ώστε να γίνουν σωστές κινήσεις για να έχουμε καλή σεζόν που θα δώσει ανάσα στην οικονομία της χώρας και τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Action24, ερωτηθείς για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, είχε απαντήσει: «Κατ’ αρχάς, όπως καταλαβαίνετε, έναν χρόνο πριν, όταν ανοίγει τέτοια συζήτηση δεν βοηθά. Αυτόν τον χρόνο, γιατί οι εκλογές είναι του χρόνου τον Νοέμβρη το αργότερο, έχουμε σημαντικές εθνικές προκλήσεις, όπως η πανδημία και οι οικονομικές παρενέργειες της πανδημίας. Άρα, προτεραιότητα πρέπει να είναι η παράταξή μας, σε αυτές τις προκλήσεις, να έχει θέσεις που απαντούν στα προβλήματα του ελληνικού λαού» είπε, αφήνοντας αιχμές και για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η οποία ανακοίνωσε η ίδια ότι θα είναι υποψήφια.

Και πρόσθεσε: «Οσο με αφορά, εγώ ήμουν υποψήφιος και το 2017. Οι λόγοι που πήρα τότε την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος έχουν ενισχυθεί, διότι πιστεύω ότι η παράταξή μας μπορεί να παίξει έναν δυναμικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου, και ιδιαίτερα όταν βλέπω πώς κυβερνά η ΝΔ και πώς αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η παράταξη πρέπει να παίξει έναν πιο δυναμικό και πιο ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ