Νίκος Ανδρουλάκης: Πυξίδα μας ο πατριωτικός ρεαλισμός για να αντιμετωπίσουμε τα εθνικά μας ζητήματα.

«Είμαστε η Παράταξη του πατριωτικού ρεαλισμού και αποτελεί καθήκον μας να πρωταγωνιστήσουμε στα εθνικά θέματα», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από τα Χανιά, γενέτειρα του Ελευθέριου Βενιζέλου. 

Ο κ. Ανδρουλάκης, τόνισε για τις σχέσεις μας με την Τουρκία ότι «δεν υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική για την Τουρκία και όποιος πιστεύει σε αυτό είναι εκτός πραγματικότητας. Όποιος εκφράζει στην Τουρκία άλλη άποψη πάει φυλακή, του κλείνουν την εφημερίδα, του κλείνουν τον σταθμό. Για ποια ευρωπαϊκή προοπτική μιλάμε; Αυτά είναι μόνο για να μένει η οικονομική σχέση αδιατάρακτη, εις βάρος μας όμως που δεν επιλύουμε τα ζητήματά μας». Και προσέθεσε: «Είναι δυνατόν μετά τη συμφωνία του Ελσίνκι, που την απαξίωσε ο Καραμανλής, να μην υπάρχει ένα νέο σχέδιο αντιμετώπισης της Τουρκικής προκλητικότητας, παρά μόνο να τα βάζουμε όλα κάτω από το χαλί;»
Για τους λόγους αυτούς, όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, «ήρθε η ώρα να πάμε σε μια προχωρήσουμε σε ένα «νέο Ελσίνκι». Η Τουρκία να λάβει την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, αφού κλείσει το κεφάλαιο της ευρωπαϊκής προοπτικής και η Ελλάδα έναν μηχανισμό αυτοματοποιημένων οικονομικών κυρώσεων βάσει της νέας αναβαθμισμένης τελωνειακής ένωσης. Έτσι, όποτε η Τουρκία καταπατά κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα της επιβάλλονται κυρώσεις, χωρίς να χρειάζεται ομοφωνία στο Συμβούλιο. Συγχρόνως, να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση της μοναδικής διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, αυτή του καθορισμού υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, βάσει του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνής Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, που έχουν υπογράψει όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες».
Επιπλέον ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι σήμερα πρέπει να υπάρχει μία εθνική στρατηγική για το πως η Ελλάδα θα ενισχύσει την επιρροή της στα Βαλκάνια περιορίζοντας το ρόλο που έχουν αυτή τη στιγμή τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία και η Ρωσία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ