Παύλος Γερουλάνος: Κυβερνητικά στελέχη νομιμοποιούν το πολιτικό bullying. Είναι παράσημο να σε βρίζει ο Μπεος.

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας εχθές το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη, Νίκο Ελευθερόγλου και Γιώργο Καραμέρο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφέρθηκε στη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο συνυποψήφιός του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, από τον δήμαρχο του Βόλου, μέσω των κοινωνικών δικτύων. Συγκεκριμένα ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε: 

 

Το να σε βρίζει ο Μπέος είναι παράσημο. Από εκεί και πέρα θέλω να σας πω ένα πράγμα το οποίο το θεωρώ πιο σοβαρό και αυτό είναι ότι έχουμε ανθρώπους για τους οποίους το πολιτικό bullying είναι μέρος της καριέρας τους. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που χαριεντίζονται με τέτοιους ανθρώπους και νομιμοποιούν τέτοιες συμπεριφορές; Όταν όλοι ξέρουμε ότι αυτή είναι μια πολιτική κουλτούρα η οποία δεν πρέπει να συνεχιστεί στην Ελλάδα;  Ο διχασμός και η στοχοποίηση ανθρώπων χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχει ενοχλήσει στο παρελθόν κάτι ή οτιδήποτε άλλο, μόνο κακό κάνει στη χώρα. Αυτή τη στιγμή ειδικά όταν περνάμε οικονομική κρίση, υγειονομική κρίση, δεν χρειαζόμαστε αυτού του είδους την πολιτική φιλοσοφία. Χρειαζόμαστε ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά ενώνουν, δημιουργούν κοινωνική συνοχή και προχωράνε τα πράγματα μπροστά. Το να στηρίζουν, στελέχη της κυβέρνησης, το βρίσκω απαράδεκτο και αυτός ο οποίος πρέπει να απαντήσει είναι ο κύριος Μητσοτάκης. 

 

Στη συνέντευξη, μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στη ριζοσπαστική πολιτική πρόταση με την οποία διεκδικεί την ψήφο των προοδευτικών πολιτών στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου: 

 

Όλοι λένε πως πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο. Πως η ελληνική κοινωνία μπορεί να γίνει πιο δίκαιη, πως πρέπει να κατανεμηθούν τα χρήματα τα οποία έρχονται απέξω πιο δίκαια. Κανείς όμως δεν λέει το πώς θα γίνει αυτό. Εμείς έχουμε κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά που βασίζεται στην αρχή, ότι αν θέλουμε να κάνουμε δίκαιη ανακατανομή του πλούτου, αν θέλουμε ο πλούτος που δημιουργείται στην Ελλάδα να πηγαίνει σε όλους τους Έλληνες, τα χρήματα που έρχονται να πηγαίνουν στους πολλούς και όχι στους λίγους, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ριζοσπαστική αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Μόνο αν διαμορφώσουμε ένα νέο πολιτικό σύστημα το οποίο να βασίζεται στην αρχή ότι, περισσότεροι φορείς στη χώρα πρέπει να έχουν περισσότερη εξουσία. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις διεύρυνση της παραγωγικής βάση της χώρας. Αυτή είναι μια θέση και αυτή τη θέση δεν ακούω να τη λέει κάποιος  άλλος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ