Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το Κίνημα Αλλαγής θα ανακτήσει την ηγεμονία στον χώρο της κεντροαριστεράς»

Published

on

Νίκος Ανδρουλάκης: Μοναδική μου προτεραιότητα η ενδυνάμωση της παράταξής μας

Την ανάκτηση της ηγεμονίας στο χώρο της κεντροαριστεράς, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος και ότι έχουμε πραγματικά αλλάξει, προτάσσει ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στον «Νεολόγο» Πατρών.

Μοναδική προτεραιότητα του κ. Ανδρουλάκη, η ενδυνάμωση της παράταξης, κοινωνικά και πολιτικά, ώστε να διαδραματίσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ εκτιμά πως το διακύβευμα των επικείμενων εσωκομματικών διαδικασιών για την ανάδειξη της επόμενης ηγεσίας, θα είναι «το ΚΙΝΑΛ να ανακτήσει την ηγεμονία στον χώρο της κεντροαριστεράς και να δώσει προοπτική». Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, εκτίμησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει αλλά ούτε και μπορεί να εκφράσει την κεντροαριστερά».

Όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει τη σύγκρουση των επικοινωνιακών χειρισμών της κυβέρνησης, με την σκληρή πραγματικότητα που φέρνει την εξέλιξη του εμβολιασμού στην Ελλάδα κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Δεδομένου ότι το 27% των υγειονομικών της χώρας παραμένουν πλήρως ανεμβολίαστοι, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους, όπως έγινε στην Ιταλία, είναι μονόδρομος,» πρόσθεσε, ζητώντας από την κυβέρνηση να βρει τρόπο να εμβολιάσει κατ’οίκον όσους δε μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, αλλά και να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση ώστε να πειστούν οι αναποφάσιστοι, καθώς ο ένας στους τρεις άνω των 60 παραμένει ανεμβολίαστος, άρα και ευάλωτος στη μετάλλαξη Δέλτα. Στη μάχη με το χρόνο όλης της ανθρωπότητας για την επίτευξη του τείχους ανοσίας, έχουμε «μόνο σύμμαχο την επιστήμη. Ας αξιοποιήσουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη το αποτελεσματικότερο όπλο που μας έχει  προσφέρει μέχρι σήμερα η επιστήμη, το εμβόλιο,» το οποίο θεωρούμε μεν δεδομένο, ενώ σε άλλα μέρη του κόσμου είναι  αγαθό εν ανεπάρκεια.

Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα στήριξης ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι αυτά δεν ήταν στοχευμένα ούτε επικεντρώθηκαν σε εκείνες τις κατηγορίες εργαζομένων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Έτσι, παρά το ότι η Ελλάδα δαπάνησε τα περισσότερα κονδύλια σε σχέση με το ΑΕΠ της, η οικονομία βίωσε την τρίτη υψηλότερη ύφεση στην Ευρωζώνη και είναι μόλις 11η στο ποσοστό αναπλήρωσης της απώλειας εισοδήματος.