Νίκος Μοίραλης για καταλήψεις: “Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα κι η μαθητική κοινότητα δείχνει την αντίδραση της.”

Γράφει ο Νίκος Μοίραλης -Μέλος ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – H Ρ Θ Ε ! – ΤΟ 1ο “RES PUBLICA ΕΙΝΑΙ Ε Δ Ω! 

Στο πανεπιστήμιο λέγαμε στις γενικές συνελεύσεις ότι η κατάληψη είναι το ύστατο μέτρο πάλης του φοιτητικού κινήματος.
Το πλαίσιο της διεκδίκησης και η ενημέρωση σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας ήταν πρωταρχικοί στόχοι για να υπάρχει αποδοχή και συμπαράσταση από τους συμφοιτητές μας.
Απώτερος στόχος ήταν να συνειδητοποιήσει η κοινωνία τους λόγους που κλείναμε τα αμφιθέατρα και συγχρόνως να προστατεύσουμε την περιουσία του πανεπιστημίου από βανδαλισμούς και καταστροφές.
Κατάληψη για τη κατάληψη δεν κάναμε ποτέ κι η επίτευξη των στόχων μας υπερέβαινε τα στενά πλαίσια της παράταξης. Καλούσαμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να συμπορευθούμε και σε μεγάλα ζητήματα καταθέσαμε κοινά πλαίσια.
Τρανά παραδείγματα το 2006-2007 με τη Γιαννακου υπουργό παιδείας & το 2010-2011 με τη ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ υπουργό που αφορούσαν την αναθεώρηση του άρθρου 16.
Το σχέδιο Αθηνά με τον Αρβανιτόπουλο υπουργό το 2013 που αφορούσε τις συγχωνεύσεις τμημάτων κι η δολοφονία Γρηγορόπουλου το 2008 ήταν επίσης στιγμές που το φοιτητικό κίνημα υιοθέτησε την κατάληψη για να δείξει την αντίδραση του.
Το μαθητικό Κινημα σήμερα διεκδικεί συγκεκριμένο αριθμό μαθητών ανα τάξη, περισσότερες αίθουσες και πρόσληψη καθηγητών για να καλύψουν τα κενά διδασκαλίας.
Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και συνεπώς το ένα σχολείο μετά το άλλο κλείνει κι η μαθητική κοινότητα δείχνει την αντίδραση της
.
Οι μαθητές το πλαίσιο το έχουν ορίσει, οφείλει να περάσει στη κοινωνία το αφήγημα και συγχρόνως να υιοθετούν πλήρως τις αποστάσεις, την μάσκα και όλα τα μέτρα προστασίας ώστε τα ΜΜΕ να μην προβάλλουν το κίνδυνο εξάπλωσης του ιού αλλά τα δίκαια αιτήματα τους.
Στο τέλος οφείλουν να αποτάξουν την παρέμβαση του ΚΚΕ που προσπαθεί να οικειοποιηθεί και να καπελώσει οποιαδήποτε κινητοποίηση στο βωμό του κεφαλαίου και της αδίστακτης ευρωπαϊκής ένωσης!
Υ.Γ. Οι ακροδεξιοί της κυβέρνησης που χαιρέτιζαν τις καταλήψεις των παιδιών για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ δεν μπορούν να πείσουν κανέναν σήμερα για το αφήγημα των ανοιχτών ιδρυμάτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ