Νίκος Παπανδρέου: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ-Διαψεύδει δημοσιεύματα

Διαψεύδει ο Νίκος Παπανδρέου ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ολα ξεκίνησαν από δημοσίευμα εφημερίδας της Αχαΐας, «Νεολόγος Πατρών» που με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα αναφέρει: Νίκος Παπανδρέου στον «Ν»: «Θέτω υποψηφιότητα, το θεωρώ χρέος μου».

Το δημοσίευμα αφήνει ευθέως να εννοηθεί ότι ο Ν. Παπανδρέου έκανε δήλωση ή έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα της Αχαΐας

Ο Νίκος Παπανδρέου με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεολόγος Πατρών» της Αχαΐας, δηλώνει ότι θέτει υποψηφιότητα
Ωστόσο ο γιος του Ανδρέα και αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε επικοινωνία που είχε το iefimerida.gr μαζί του, διέψευσε ότι έδωσε συνέντευξη αλλά και ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, γράφαμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει το… ΚΙΝΑΛ, το οποίο κινδυνεύει να μπει ξανά σε κυκεώνα εσωστρέφειας, σε μια περίοδο «νεκρή» πολιτικά. Μετά την φράση της Φώφης Γεννηματά σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, οι εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο είναι ραγδαίες.

Ο Νίκος Παπανδρέου είχε κατέβει το 2019 ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί, καθώς ήρθε τρίτος με 140.000 σταυρούς. Επίσης είχε πρωτοστατήσει – μαζί με τον Παύλο Γερουλάνο – στη συζήτηση για επιστροφή του ΚΙΝΑΛ στο ΠΑΣΟΚ.

“Οι εσωκομματικές είναι μακριά- τουλάχιστον από την απτή πραγματικότητα”

Αυτό είναι το μήνυμα που “περνά” η Χ.Τρικούπη -τονίζοντας εδώ ωστόσο, πως το ζήτημα περί εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, τέθηκε από δήλωση της ίδιας της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνύεντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από 2 μήνες.. Όντως όμως, η διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ είναι “στα χαρτιά” έτοιμη να ξεκινήσει σε 1 χρόνο από σήμερα. Μέχρι τότε, η “μάχη” είναι με τον κορονοϊό παρ’όλο, που πολιτικά μιλώντας, η “μάχη” για την ανάδειξη νέου αρχηγού, έχει προ πολλού, ξεκινήσει…

(Με πληροφορίες από το iEfimerida)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ