ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N/Σ για διαδηλώσεις: Το “Χρονικό” μιας καλοστημένης πολιτικής “γκάφας” του ΚΙΝΑΛ;

Μετά από ένα 3ημερο-φωτιά στο πολιτικό τοπίο για το Κίνημα Αλλαγής, μέσα σε 1 βράδυ, κινδυνεύουν όλα να “τιναχτούν στον αέρα”. Όλα όσα άνεχτηκε και για όλα όσα μόχθησε και υπέστη τρομερό ψυχολογικό πόλεμο, ο μέσος ψηφοφόρος του Κινήματος Αλλαγής, πάνε να “τιναχτούν στον αέρα” από ένα ν/σ.

Το χρονικό: 

  • Η ΝΔ δια στόματος Μ.Χρυσοχοϊδη καταθέτει νομοσχέδιο προς ψήφιση για τις πορείες. Νομοσχέδιο-έκτρωμα για την Δημοκρατία και “τακτικά” η αναφορά στο “βασίζεται στον Νόμο Καμίνη-Αλιβιζάτου του 2012” ήταν όπως θα δούμε παρακάτω, εξαιρετική για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το ΚΙΝΑΛ “τσιμπάει” το δόλωμα “Καμίνη-Αλιβιζάτου” και καταθέτει μια σειρά τροπολογιών που εκδημοκρατίζουν το αρχικό ν/σ και “τρέχουν” καμπάνια στα ΜΜΕ με τίτλο “Τι πετύχαμε” μετά την ανακοίνωση του Μ.Χρυσοχοϊδη πως “η κυβέρνηση κάνει δεκτά ΟΛΑ τα αιτήματα του ΚΙΝΑΛ”.
  • Το ΚΙΝΑΛ “πέφτει σε δυσμένεια” στους συνδικαλιστικούς του κύκλους και στην σπουδάζουσα νεολαία του με τις ανακοινώσεις να είναι απο “αιχμηρές” όσο και “λαϊκιστικές” αφού προέχει η λογική του “ΟΧΙ σε ό,τι πει ή ΝΔ” και όχι η λογική του “έχουν αυτοδυναμία, τουλάχιστον να διαβάσουμε το Ν/σ πρώτα”.
  • Μετά από τρομερές πιέσεις, βρίσκεται η “Χρυσή τομή”. Κατατίθεται έκτακτη τροπολογία που αναφέρεται σε διόρθωση σχετικού άρθρου που είναι και ο “πυρήνας του κακού” -δικαίως αφού καθιστά δυνητικά ποινικά κολάσιμο τον διοργανωτή της πορείας σε τυχόν φαινόμενα “μπαχαλάκηδων”. Στη Βουλή το ΚΙΝΑΛ δια στόματος Φ.Γεννηματά, αναφέρει πως όχι μόνο δεν θα ψηφίσει το  εν λόγω άρθρο της ΝΔ μα θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για όσους ψηφίσουν το αντιδημοκρατικό άρθρο του Νόμου για τις διαδηλώσεις.
  • Έχει προηγηθεί Συμβούλιο της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ για την “κοινή στάση” απέναντι στο Ν/Σ στην διάρκεια της ψηφοφορίας, κατά την οποία έχουν δεσμευθεί όλοι πως θα ακολουθήσουν την “Γραμμή του κόμματος”.
  • Η Ομιλία του Γ.Παπανδρέου είναι το “σπίρτο που άναψε την φωτιά” τόσο στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ όσο και στις τάξεις των ψηφοφόρων του.
  • Στην διαδικασία της ψηφοφορίας άπαντες -ακόμα και αυτοί που “ακούστηκαν” έντονα ως πιθανοί “αντάρτες”-τήρησαν την γραμμή που συμφωνήθηκε ενώπιον όλων. Οι: Χ.Καστανίδης και Γ.Παπανδρέου “απέχουν” απο την ψηφοφορία. Συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο από την Φ.Γεννηματά. Όλα είναι “στον αέρα”.

Σχόλιο του συντάκτη:

Διερωτώμαι φωναχτά. Αξίζει τον κόπο; Αξίζει τον κόπο να παράξουμε στείρα αντιπολίτευση για χάρη όσων απλώς θέλουν να δουν το ΚΙΝΑΛ να “φωνάζει” στη Βουλή; Αξίζει να διασπάσουμε την ενότητα ενός πολύπαθου και άδικα χτυπημένου από λαϊκιστές και παρακράτη που πάντα ως στόχο είχαν την εξάλειψη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης από τα έδρανα του Κοινοβουλίου; Και συνεχίζω: Το λάθος είναι της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής. Το λάθος είναι πως δεν διέβλεψε πως τα “πανηγύρια” για την “επιτυχία” εκδημοκρατισμού του ν/σ είναι “στημένα” από την ΝΔ που “τύλιξε το ΚΙΝΑΛ σε μια κόλλα χαρτί”. Επι της ουσίας το ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ έγραψε τον νόμο ΚΑΙ τον βελτίωσε παράγοντας πολιτικό έργο ΚΑΙ του “γύρισε μπούμερανγκ” αφού η ΝΔ απλώς καθόταν στην γωνία και γελούσε με το “πάθημα” της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε επιτέλους τον λόγο και την αφορμή να πει “σας τα λεγα” για τον αντίπαλο που σε καιρό αποτυχίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέτυχε να ανεβάσει τα ποσοστά του- ή μηπως όχι;-. Αυτό που χρειάζεται ο χώρος δεν είναι ακόμα μια περίοδος εσωστρέφειας. Είναι ωριμότητα.

Γαβρής Άγγελος. Αρχισυντάκτης “The Socialist”