ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ: Εισήγηση Φ.Γεννηματά για πολιτική καταδίκη και “διαγραφή”;

Γράφει η Χριστίνα Ψωμοπούλου για το “Τhe Socialist” .

Η συνεδρίαση της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ είναι σε εξέλιξη. Σε αναβρασμό βρίσκεται μεγάλο μέρος των Ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής αφού σύμφωνα με την γενική εικόνα, η λύση του προβλήματος είναι “ακραία”. Δηλαδή για να υπάρξει ικανοποίηση και να μην “θάψουμε κάτω απο το χαλάκι” ακόμα ένα τέτοιο φαινόμενο “εσωστρέφειας”, πρέπει είτε να περάσουμε σε διαγραφή είτε σε παραίτηση της ηγεσίας.

Ιδιαίτερα κρίσιμη για την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής θεωρείται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που συγκαλεί εκτάκτως το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά, μετά την «ανταρσία» του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη, που απείχαν από την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να το υπερψηφίσουν.

Η πρόεδρος του κόμματος έλαβε την απόφαση για σύγκλιση της ΚΟ και όχι για διαγραφές, ωστόσο (παρότι το ενδεχόμενο διαγραφών έχει απομακρυνθεί) όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι, ακόμα και η προσωπική παραίτηση απο την ηγεσία του κόμματος της Φώφης Γεννηματά και η απόφαση που θα ληφθεί εξαρτάται από το τι θα συμβεί στη συνεδρίαση. Ερώτημα ήδη προκαλεί εάν ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραστεί στη συνεδρίαση της ΚΟ, πώς θα τοποθετηθεί ο Χάρης Καστανίδης.

Η Φώφη Γεννηματά εισηγείται στην ΚΟ πολιτική καταδίκη και προειδοποίηση διαγραφής των δύο, αν υποπέσουν σε νέο παράπτωμα, ενώ βουλευτές της «δεξιάς πτέρυγας» εισηγούνται και διαγραφές.

Πριν όλων αυτών, είχε προηγηθεί συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την Φώφη Γεννηματά, την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία. Όχι και τόσο “φιλική” σύμφωνα με πληροφορίες.