Νονός με ειδική άδεια ο Άδωνις Γεωργιάδης – Από 3 Μαρτίου απαγορεύεται η τέλεση βαπτίσεων με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης , έσπευσε να γνωστοποιήσει στο προσωπικό του λογαριασμό στo twiter πως βάφτισε ένα παιδί την Κυριακή 14 Μαρτίου, εκθέτοντας τόσο τον εαυτό του, όσο και συνολικά την κυβέρνηση για την προνομιακή παραβίαση των περιορισμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως διατρέχοντας το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, διαπιστώνει κανείς πως αναφέρεται πως προβλέπεται «τέλεση λειτουργιών λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίοι βοηθητικό προσωπικό χωρίς παρουσία άλλων φυσικών προσώπων». Παράλληλα, σημειώνεται πως κατ’ εξαίρεση οι «τελετές κηδειών και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων».

 

Μπορεί κανείς, επισκεπτόμενος το gov.gr  να διαβάσει πως για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Αττική, εκτός της εξαίρεσης των κηδειών, αναφέρονται και τελετές γάμων, βαφτίσεις, μνημόσυνα και σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις στην εξαίρεση της παρουσίας έως 9 ατόμων, καταφέρνοντας μία εντυπωσιακή αναντιστοιχία μεταξύ του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβέρνησης και του επίσημου κυβερνητικού ιστότοπου για τα ισχύοντα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που υπερισχύει είναι το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

 

Μετά από την μεγάλη διάδοση που έλαβε το θέμα -ιδίως μεταξύ των χρηστών του Twitter, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανάρτησε δημόσια την σχετική ειδική άδεια με την οποία δόθηκε το “πράσινο φως” να τελέσει το μυστήριο -έστω και με άδειο Ναό, έστω , παρά την καθολική απαγόρευση-

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ