Ζαγοράκης, Φράγκος και ο καταδικασμένος Λαγός καταψήφισαν την έκθεση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ – “Εκ παραδρομής” δηλώνει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωκοινοβούλιο κήρυξε την ΕΕ Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΔΜΙ ή αλλιώς “ΛΟΑΤΚΙ. “Κατά” του ψηφίσματος ήταν όπως όλοι περίμεναν ο καταδικασμένος Ευρωβουλευτής της ΧΑ, Ιωάννης Λαγός, αλλά και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ μετά από εισήγηση του πρωθυπουργού, Θοδωρής Ζαγοράκης.


Η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχώρησε σε ψήφισμα ως απάντηση στις “περιοχές χωρίς ΛΟΑΤΚΙ” στην Πολωνία.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία την Τετάρτη 10/3, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων σε ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, διεμφυλικούς και μεσόφυλους στην ΕΕ.

Μεταξύ όσων ψήφισαν “κατά” ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, αλλά και υποψήφιος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος, αλλά και ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της Χ.Α., και ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Σε πρόσφατη δήλωσή του -διευκρίνιση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ο Θοδωρής Ζαγοράκης διευκρινίζει ότι κατόπιν διορθωτικής ψήφου υπερψήφισε το κείμενο που κατατέθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αφού αρχικά το είχε καταψηφίσει εκ παραδρομής.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Θοδωρής Ζαγοράκης διευκρινίζει ότι κατόπιν διορθωτικής ψήφου υπερψήφισε το κείμενο που κατατέθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αφού αρχικά το είχε καταψηφίσει εκ παραδρομής.

“Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑ ΟΛΕΣ τις τροπολογίες ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Εκ παραδρομής στην τελική ψηφοφορία καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ το.

Τα αυτονόητα δεν είναι υπό συζήτηση!!”, έγραψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ